logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Grote schoonmaak: 8 films om (af) te zien!

-

Er wordt niet op een slachtoffer meer of minder gekeken. De held slacht iedereen af die ongevraagd met hem het scherm deelt. Volg het bloedspoor naar Play voor deze acht films die ‘grote schoonmaak houden’! 

Escape Plan

Steek Stallone en Schwarzenegger in een film en je weet dat het niet over bloemschikken zal gaan. Sly is deze keer een man die er zijn carrière van heeft gemaakt om de zwakke punten in de zwaarst bewaakte gevangenissen op te sporen. Verraden en opgesloten in een ultramoderne nor staat zijn leven op het spel. Omdat er geen hulp van buitenaf te verwachten is, moet hij die binnenin zoeken. In de vorm van twee meters gespierde voormalige Oostenrijker. Wel snel zijn, want op 31/3 verdwijnt deze uit Play!

Underworld

Je leest er niets van in de krant, maar al eeuwenlang wordt er een verbeten oorlog uitgevochten door vampiers en weerwolven. Die raakt in een stroomversnelling wanneer een bevallige vampier twijfelt tussen het definitief opruimen van zo’n weerwolf of een romance met de ‘man’. Snoeiharde actie met gruwelijke speciale effecten en een bovennatuurlijk randje.

Rambo IV

Twintig jaar na zijn laatste avontuur heeft John Rambo zich ergens in Zuid-Oost Azië teruggetrokken. Tenminste, tot een lokale mensenrechtenorganisatie hem hulp vraagt bij het bezorgen van medicijnen aan een afgelegen stam. De man mag dan wel met tegenzin zijn machinegeweer vanonder het stof halen, een paar honderd zwaarbewapende vijanden opruimen is blijkbaar als fietsen. Eenmaal je het kunt…

Joshua Tree

Het was te verwachten dat er meer dan een Expendable zou opduiken in dit lijstje. In Joshua Tree is dat een nog jonge Dolph Lundgren die – uiteraard valselijk veroordeeld – uit de gevangenis ontsnapt, per ongeluk een politieagente ontvoert en achter de corrupte flik aangaat die hij voor alles verantwoordelijk acht. Snelle rode auto’s, explosies, spanning en kurkdroge oneliners. “Dertien in een dozijn”, horen we je zeggen? Wel, doe ons dan maar veertien.

Oud en nieuw bloed in deze mythologisch geïnspireerde actiefilm. Mickey Rourke is als de demonische koning Hyperion druk bezig met Griekenland in de as te leggen. Maar dan maakt hij de fout om het dorpje van de jonge steenkapper Theseus (Henry Cavill) uit te roeien. Met de hulp van een wel heel aantrekkelijk orakel draait die zijn persoonlijke wraakactie om in een nationale volksopstand tegen de bijna-maar-niet-helemaal onsterfelijke Hyperion. Denk 300 met meer kleur. Vooral rood dan.

La Horde

Parijs. Een groep op wraak beluste politieagenten loopt in een hinderlaag wanneer ze een drugbaron willen opruimen die verantwoordelijk is voor de dood van hun collega. Op zich al een intens plot – tot iemand de nitro-toets indrukt, de zombie-apocalypse uitbreekt en de overlevende flikken gedwongen worden tot een wankel bondgenootschap met de criminelen. Kwestie van zonder kleerscheuren of afgeknaagde ledematen te ontsnappen aan dit verrassingsfeestje. Frans, dus net iets rauwer dan wat we van Hollywood gewend zijn.

Out for Justice

Steven Seagal is Gino Felino, een politiedetective die op wraak zint wanneer zijn partner door een machtige en ongrijpbare maffiabaas om zeep werd geholpen. Je bekijkt de films met Seagal nooit voor de diepgang, maar hier krijg je die dus wel. Gino groeide immers op in de harde wijken van de stad en tussen alle bottenkrakende actie speelt het scenario overtuigend met zijn connecties aan beide kanten van de wet. Hoort in onze persoonlijke Seagal Top Drie!

Conan the Barbarian

Wat begint als een persoonlijke vendetta van een onbevreesde Cimmeraanse krijger transformeert al snel in een avontuur met epische proporties. Gigantische opponenten, gruwelijke monsters en een onmogelijke kans van slagen… dat is de druk waaronder Conan het beste presteert. Zelfs al staat het hele continent op het spel en zelfs al moet daarvoor een bovennatuurlijk kwaad de hersens worden ingeslagen.  

Bekijk de volledige Grote Schoonmaak-special, nog tot en met 7 mei bij Play in de TV-theek!

Rio collection: 

Lees meer over:

/ / /