logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

HBO heerst over Emmy’s

-

Afgelopen nacht werden in het Microsoft Theater in Los Angeles de meest prestigieuze prijzen in tv-land uitgereikt. HBO blies de concurrentie weg met winnaars in bijna alle belangrijke categorieën.

GoTcha

Vijf seizoenen zijn er al geweest van Game of Thrones, maar telkens greep, tot afgrijzen van de miljoenen fans, de populairste serie van allemaal, naast die felbegeerde Emmy voor Beste Dramaserie. Maar ook de Emmy’s konden niet langer ontkennen dat dit simpelweg één van de beste en meest spectaculairste series uit de tv-geschiedenis is. GoT werd niet alleen uitgeroepen tot Beste Dramaserie, de epische serie gebaseerd op de boeken van R.R. Martin had volgens de Emmy-jury ook de Beste Mannelijke Bijrol (Peter Dinklage), het Beste Scenario en de Beste Regie!

Seizoen 1-4 kan je momenteel opvragen in Play More in de TV-theek.

 

Proficiat Don Draper

GoT moest er 5 jaar op wachten, maar dat is niets vergeleken met Jon Hamm. Met het personage van Don Draper ontketende hij een ware revolutie in tv-land, maar de uitstekende acteur greep jaar na jaar naast een Emmy voor Beste Acteur. Dit jaar was zijn laatste kans om te winnen, want Mad Men zit er op. Toen Hamm zijn Emmy in ontvangst mocht nemen, zorgde hij voor één van de hoogtepunten van de avond, door al kruipend het podium te betreden. 

Seizoen 7 kan je momenteel opvragen in Play More in de TV-theek.

 

Viermaal Veep

Wat GoT lukte in de drama-categorie deed Veep nog eens dunnetjes over in het komische genre. De serie werd voor de eerste keer uitgeroepen tot beste komedie, waarmee het een einde maakte aan de hegemonie van Modern Family. Hoofdrolspeelster Julia-Louis Dreyfuss mocht al voor de vierde keer een Emmy gaan ophalen voor Beste Actrice. Veep won ook nog Emmy’s voor Beste Bijrol (Tony Hale) en Beste Scenario. 

Seizoen 4 kan je momenteel opvragen in Play More in de TV-theek.

 

Olive Kitteridge

In de categorie van de mini-series was er vooraf een dubbelstrijd aangekondigd tussen Olive Kitteridge en The Honourable Woman. Olive Kitteridge verpulverde de tegenstand en ging met 6 Emmy’s, de meeste van alle series, naar huis: Beste Mini-Serie, Actrice, Acteur, Regie, Scenario en Mannelijke Bijrol.

 

Rio collection: 

Lees meer over:

/ / / /