logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Is het boek beter dan de film?

-

Het grootste boekenevenement van Vlaanderen, de ‘Boekenbeurs’, is gestart. Supernieuws voor boekenliefhebbers, maar ook voor filmfans. Veel van de populairste boeken zijn immers omgetoverd tot succesvolle films.

  • The Da Vinci Code
  • De Zaak Alzheimer
  • De Helaasheid der Dingen
  • The Great Gatsby
  • Romeo + Juliet

Boekverfilmingen zijn van alle tijden

Elke film is gebaseerd op een verhaal. Speciaal geschreven voor een film, maar vaak gebaseerd op een kortverhaal, een boek of zelfs een krantenartikel. De laatste decennia halen ook veel films de mosterd bij stripverhalen of Amerikaanse comics. En sinds Twilight wordt bijna elk teen fantasy boek verfilmd.

Boekenspecial in de TV-theek

Naar aanleiding van de Boekenbeurs hebben we in de TV-theek op je tv een Boekenspecial samengesteld in Film à la carte met films als The Great Gatsby (verfilming van de gelijknamige Amerikaanse klassieker), De Helaasheid der Dingen (de bejubelde Vlaamse roman van Dimitri Verhulst), The Da Vinci Code (de wereldwijde bestseller van Dan Brown), De Zaak Alzheimer (gebaseerd op een boek van Vlaams thrillerauteur Jef Geeraerts) en Romeo + Juliet (een moderne versie van hét liefdesverhaal van Shakespeare).

Deze en nog vele andere films staan voor je klaar om in één ruk uit te zien in Film à la carte<In de Kijker<Filmspecials.

Het boek is beter dan de film

‘Is het boek beter dan de film?’. Waarschijnlijk de meest gestelde vraag als het over boekverfilmingen gaat. Maar wat is jullie mening? Vinden jullie bij een verfilming het boek of de film beter?

Rio collection: 

Lees meer over:

/