logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Het Vonnis en Marina in wereldpremière!

-

Afgelopen weekend maakten twee grote Vlaamse films hun wereldpremière op het prestigieuze Filmfestival van Montréal. Wij hadden rechtstreeks contact met Peter Bouckaert, de producent van beide films. Enkele eerste impressies.

  • De Vlaamse film staat in the picture in Montréal.
  • Oef, die vlucht is achter de rug. Klaar om Montréal te veroveren.
  • De makers van Het Vonnis krijgen na de vertoning een staande ovatie!
  • Regisseur Jan Verheyen legt het graag uit aan de Amerikaanse en Canadese pers.
  • Ook de Canadese radioluisteraars krijgen Jan Verheyen te horen.
  • De acteurs zijn duidelijk onder de indruk van de aandacht. Of is het de jetlag?
  • Iedereen komt als je Marina zingt!

The Verdict

Vrijdagmorgen 23 augustus, 9u plaatselijke tijd werd Het Vonnis, in Canada omgedoopt tot ‘The Verdict’, voor de allereerste keer vertoond. Cinema Imperial vormde het decor voor deze wereldprimeur. ‘The Verdict’ is de openingsfilm van het festival en de aandacht was dan ook enorm. Peter Bouckaert, managing director Eyeworks, beschrijft de sfeer:

'De zaal zat afgeladen vol. De hele visie door was het publiek muisstil. Spannend voor ons, de eerste confrontatie met een publiek. En dan, op het einde als de generiek opkwam, een daverend applaus dat overging in een staande ovatie. Wat een ontlading!’.

Buzz

Een dag later volgde de grote galavertoning van de film en de eigenlijke start van het festival. Volgens Bouckaert andermaal een schot in de roos:

'Opnieuw prachtige reacties vanuit het publiek. Er is echt een soort buzz rond de film ontstaan. De vertoning werd gevolgd door een persconferentie waar de pers zeer positief op de film reageerde’.

De recensie van het toonaangevende Variety, is de moeite.

Te kleine zaal

Het zijn drukke tijden voor Bouckaert, want ook zijn andere grote productie, Marina, ging in wereldpremière:

‘Zondagnamiddag was er de eerste visie van Marina. Aanvankelijk in een kleinere zaal dan Het Vonnis, maar de festivaldirectie heeft de film tweemaal moeten verplaatsen naar een grotere zaal wegens de grote belangstelling’.

Meezingen

Rocco Granata is geen onbekende voor de Canadezen. Ook daar scoorde de muzikant immers een hit met het nummer ‘Marina’. Regisseur Stijn Coninx en Rocco Granata arriveerden net iets te laat door een vertraging met hun vliegtuig, maar dat temperde het enthousiasme bij het publiek helemaal niet:

‘Na de film waren de reacties van het publiek overweldigend. Op algemeen verzoek heeft Rocco zelfs een strofe uit Marina gezongen waarop de hele zaal begon mee te zingen. Magic!’

Het is nog even wachten voor beide films hun Belgische première vieren. Vanaf 9 oktober draait Het Vonnis in de zalen. Met Marina kan je meezingen vanaf 6 november.

Beide films kwamen mee tot stand via STAP, het financiële steunplan van Telenet voor lokale audio-visuele producties in Vlaanderen.

Rio collection: 

Lees meer over:

/ /