logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

In welke films schitteren de acteurs uit Game of Thrones nog?

-

Misschien herken je ze niet altijd met hun kostuums en make-up, maar veel acteurs van GoT speelden al mee in bekende films. We zetten ze voor jou op een rijtje. Zo ben je in the zone voor seizoen 2, nu te zien bij Play More.

Peter Dinklage

Game of Thrones: Tyrion Lannister, de slimme dwerg die zich voortdurend in uitdagende situaties bevindt.
Speelt o.a. ook mee in: The Chronicles of Narnia: Prince Caspian, waar hij de cynische dwerg Trumpkin speelt, en X-Men: Days of Future Past, waar hij de rol van de gemene wetenschapper Bolivar Trask op zich neemt.

Mark Addy

Game of Thrones: Robert Baratheon, koning van de zeven koninkrijken van Westeros en vooral bekend door zijn liefde voor vrouwen en drank.
Speelt o.a. ook mee in: The Flintstones in Viva Rock Vegas, waar hij gestalte geeft aan de legendarische Fred Flinstone, en The Full Monty, waar hij als Dave Horsefall volledig uit de kleren gaat.

Nikolaj Coster-Waldau

Game of Thrones: Jaime Lannister, de broer van Tyrion en Cersei. Ridder aan het hof en bekend als ‘Kingslayer’ na het doden van de vorige koning.
Speelt o.a. ook mee in: The Other Woman, waar hij de zakenman Mark King speelt die drie vrouwen tegelijk bedriegt, en Oblivion, waar hij Sergeant Sykes is die als supersoldaat de aarde beschermt tegen buitenaardse wezens.

Natalie Dormer

Game of Thrones: Margaery Tyrell, die als enige erfgename van House Tyrell rijk en machtig moet trouwen.
Speelt o.a. ook mee in: The Tudors, waar ze Anne Boleyn speelt en koning Henry VIII verleidt, en The Hunger Games: Mockingjay, waar ze als Cressida regisseur voor The Capitol is maar plots naar de rebellen overloopt.

Lena Headey

Game of Thrones: Cersei Lannister, de zus van Tyrion en Jaime. Ze is getrouwd met Robert Baratheon en koningin van de zeven koninkrijken van Westeros.
Speelt o.a. ook mee in: 300, waar ze als koningin Gorgo haar man steunt in zijn dappere strijd tegen halfgod Xerxes, en de serie Terminator: The Sarah Connor Chronicles, waar ze als het titelkarakter vecht tegen een apocalyptisch leger robots.

Sean Bean

Game of Thrones: Ned Stark, heerser in het Noorden en rechterhand van koning Robert Baratheon. Vader van Robb, Sansa, Arya, Bran, Rickon en Jon Snow.
Speelt o.a. ook mee in: GoldenEye, waarin hij als bad guy Alec Trevelyan James Bond kopzorgen bezorgt. En in The Lord of the Rings natuurlijk, als de koene strijder Boromir.

Emilia Clarke

Game of Thrones: Daenerys Targaryen, het meisje dat aan barbaar Khal Drogo wordt ‘geschonken’, maar langzaamaan naam voor zichzelf maakt en een leger volgelingen op de been krijgt.
Speelt o.a. ook me in: Dom Hemingway, als de dochter van een kluizenkrakende Jude Law. Ze is binnenkort ook te zien in Terminator Genisys.

Kit Harington

Game of Thrones: Jon Snow, de bastaardzoon van Ned Stark. Hij kiest ervoor om de Night’s Watch te versterken en alle mysterieuze dreiging uit het Noorden neer te slaan voor ze over The Wall kan kruipen.
Speelt o.a. ook me in: de tearjerker Testament of Youth én Pompeii, waarin hij de heldhaftige gladiator Milo speelt.

Charles Dance

Game of Thrones: Tywin Lannister, het norse en militaire meesterbrein achter de Lannister-dynastie. Vader van Cersei, Jaime en Tyrion Lannister.
Speelt ook me in: een resem films, waardoor zijn ‘karakterkop’ bekend is bij veel filmliefhebbers. Een greep uit het aanbod: The Golden Child, Alien 3, Last Action Hero, Ali G in da House, The Imitation Game, …

Carice van Houten

Game of Thrones: Melisandre, de mysterieuze minnares van Stannis Baratheon die zich bedient van zwarte magie.
Speelt o.a. ook mee in: enkele Nederlandse blockbusters zoals Zwartboek en Komt een vrouw bij de dokter. Maar ook in Valkyrie, als vrouw van een officier (Tom Cruise) die een aanslag plant op Adolf Hitler.

Rio collection: