logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Kampioen BC Telenet Oostende geklopt in de Supercup

-

Vanavond geen basket in Oostende maar in Knokke. BC Telenet Oostende en Okapi Aalstar strijden er om de Generali Supercup, de 1e trofee van het nieuwe seizoen basketbal. Een heruitgave van de spannende bekerfinale van vorig seizoen!

De Supercup basketbal wordt traditioneel gespeeld in sporthal de Stormmeeuw tussen de landskampioen en de bekerwinnaar. BC Oostende korfde vorig jaar de dubbel waardoor de verliezende bekerfinalist Okapi Aalstar wordt opgevist als tegenstander.

Wie de Supercup naar huis neemt tankt vertrouwen. Ik ben benieuwd hoe BC Oostende voor de dag komt net voor de start van de competitie.

BC Oostende begint scherp en efficiënt aan de wedstrijd en bouwt een voorsprong van zeven punten uit. De gele zeekapiteins ballen sterk verder en behouden de voorsprong. Een leuke, boeiende wedstrijd met goede sfeer: de Supercup, die gaat zonder twijfel naar Oostende!

Maar hoogmoed komt altijd voor de val, de wedstrijd kantelt. De Ajuinen knabbelen in het derde kwart aan de voorsprong en drukken door in het vierde kwart. Het regent driepunters én fouten, tot grote frustratie bij de kustspelers! Okapi Aalstar wint met 60-73 en mag aan 't feest.

Morgen neemt BC Oostende deel aan de marathon van Oostende. Op die manier zet de ploeg zich in voor kansarme kinderen uit de regio. En dát is belangrijker dan de Supercup!

Wat denk jij, wie wordt de nieuwe kampioen basketbal?

Rio collection: 

Lees meer over:

/