logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Kids aan de top!

-

Jeej! Kerstvakantie! Wij selecteerden twaalf superleuke kinderfilms. Je vindt ze terug bij 'Kinderinvasie' in onze Play-catalogus!

Van Piet Piraat over Tinkerbell tot Toy Story: voor ieder wat wils.

Rio collection: 

The Princess and the Frog

 • Disney komt hier wel met een heel aparte interpretatie van het klassieke sprookje van de Gebroeders Grimm aanzetten. Wanneer de jonge mooie en hardwerkende Tiana in het zwoele en jazzy New Orleans van de jaren ’20 haar kikker kust, verandert die niet terug in een prins, maar transformeert ook zij in een kikker. Het resultaat is een wervelend avontuur vol grappige personages, spannende achtervolgingen en de zekerheid dat je dromen kunnen uitkomen, alleen nooit zoals je dat eerst gedacht had. 

Toy Story

 • Elk jaar kijkt het speelgoed van Andy opgewonden en ietwat bang uit naar zijn verjaardag. Hun wereldje wordt helemaal op zijn kop gezet wanneer Andy  de gloednieuwe en blitse ‘astronaut’ Buzz Lightyear cadeau krijgt en zijn jarenlange favoriet, de cowboypop Woody, buitenspel dreigt te zetten. Maar dat laat Woody niet zomaar gebeuren. Toy Story is binnenkort twintig jaar oud, maar nog steeds even indrukwekkend, vermakelijk, spannend en grappig als bij zijn debuut. Een klassieker en niet enkel in het animatiegenre. 

Tinker Bell

 • Eindelijk krijgt een van Disney’s beroemdste feeën de hoofdrol die ze verdient. In de wereld van Pixie Hollow is de jonge fee Tinker Bell ontevreden. Ze vindt dat de andere feeën veel belangrijkere talenten hebben. Maar wanneer ze van carrière probeert te veranderen zijn de gevolgen rampzalig. Met de hulp van haar vrienden Rosetta, Silvermist, Fawn en Iridessa ontdekt Tinker dat ze verdraaid goed is in wat ze doet en dat alleen wie trouw is aan zichzelf, tot échte magie in staat is. 

Toy Story 3

 • Andy vertrekt naar de hogeschool en zijn speelgoed komt door een vergissing niet op zolder terecht, maar in een kinderopvangcentrum. Daar kan een horde barbaarse peuters nauwelijks wachten om Woody, Buzz en de anderen in hun kleverige kleine vingertjes te nemen. Het is aan Woody om de anderen ervan te overtuigen dat ze niet verlaten werden en een – uiteraard vergezocht en spannend avontuurlijk - plan te smeden dat hen terug thuis zal brengen. 

A Bug’s Life

 • Het leven is niet makkelijk voor de mieren op Ant Island. Elk jaar komt een bende vervaarlijke sprinkhanen langs die niet alleen hun vreedzame gemeenschap tiranniseert, maar ook nog eens een groot stuk van hun moeizaam bij elkaar gesprokkelde oogst steelt. Maar dan staat een heel onwaarschijnlijke held op. Een held die tegen alle oude mierentradities durft in te gaan en met al even onwaarschijnlijke bondgenoten op een spannende confrontatie met de sprinkhanen aanstuurt. Actie en humor die werken voor elke leeftijd. 

The Aristocats

 • Een goedhartige maar excentrieke Parijse miljonaire laat haar hele fortuin na aan Dutchess, haar verfijnde kat en haar drie kittens. Wanneer een hebzuchtige en stuntelige butler de erfenis probeert te stelen is het aan de slimme straatkat Thomas en zijn swingende bende om Dutchess, haar kroost en de boel te redden. De Aristocats bewijst zich vijvenveertig jaar na zijn debuut nog steeds een tijdloze Disneyklassieker  met een purrrrfecte mix van avontuur, humor en onvergetelijke liedjes. 

Lilo & Stitch

 • Lilo is een eenzaam Hawaiiaans meisje dat een klein lelijk ‘hondje’ adopteert. Ze noemt hem Stitch. Die Stitch lijkt het perfecte huisdier, maar is in feite een genetisch experiment dat ontsnapte uit een buitenaards laboratorium en daarbij een noodlanding op onze planeet maakte. Door haar liefde en onvoorwaardelijk geloof in ‘ohana’, het Hawaiiaanse woord voor familie, slaagt Lilo erin het hart van Stitch te winnen en hem dat ene ding te geven waar hij nooit voor gemaakt was: échte vriendschap. 

Mega Mindy: Het geheim van Mega Mindy

 • De boeven zijn Mega Mindy beu. Ze maakt hen het leven onmogelijk. Miss Volta, de eigenares van de energiecentrale roept zich uit tot hun leider en heeft een geniaal plan om onze heldin eerst uit haar tent te lokken en daarna voor eens en voor altijd te verslaan. Wat volgt is een spannende strijd tussen goed en kwaad, een ontvoerde Toby en een verdwenen Mega Mindy Capsule dreigen haar geheim te verraden. Slagen Mieke, Opa en Oma erin om deze sluwe vijanden te verslaan en de boel alsnog te redden?

Chicken Run

 • Welkom op Tweedy’s kippenboerderij. Of liever kippengevangenis, waar het pluimvee opgesloten zit achter prikkeldraad en elke dag een ei moet leggen wil het niet in de pasteifabriek ernaast terechtkomen. De bonte bende heeft er al menige creatieve ontsnappingspoging opzitten, maar met de komst van de ietwat overmatig zelfverzekerde haan Rocky, zou het er deze keer wel eens echt van kunnen komen. Chicken Run is een grappige en spannende animatiefilm waar jong en oud evenveel plezier aan beleven. 

Garfield’s Pet Force

 • Niets ter wereld boeit Garfield meer dan eten. Maar het ene moment zit hij samen met zijn vrienden te schransen en het volgende vechten ze tegen een sinistere alien en haar leger van zombies die van iedereen in Cartoon World slaven wil maken. Om dit te vermijden ontpopt iedere stripfiguur zich tot een superheld… behalve Garfield dan. Want die vindt al dat superheld-gedoe veel te vermoeiend. Maar wanneer zijn beste vrienden in gevaar zijn, kan zelfs de legendarisch luie kat niet werkeloos toekijken. 

Kampioen zijn blijft plezant

 • Boma lokt zijn Kampioenen onder valse voorwendselen naar de Provence.  Hij wil stoppen met de ploeg en een wijndomein overnemen. Hij is echter lang niet de enige met een verborgen agenda. Na een turbulente road trip gaan er heel wat meer dan de spreekwoordelijke poppen aan het dansen. We zijn ondertussen al een en ander gewend van deze bende, maar nu mogen alle remmen los. Pure kolder vol slapstick, situatiehumor en hilarische misverstanden. Met sjeiks, nonnen, achtervolgingen op motoren met sidecars en … Johan Museeuw. 

Piet Piraat en het Zeemonster

 • Piet Piraat droomt ervan om lid te worden van de Dappere Piraten Club, maar daarvoor moet hij een zwaard veroveren,  een schat vinden én een echt zeemonster verslaan. Aan de eerste twee voorwaarden heeft hij al voldaan in een vorig avontuur. Het zeemonster wordt echter een lastiger karwei, tot hij met zijn bemanning op het eiland Comino aankomt waar haast inwoners gevlucht zijn voor… een gevaarlijk zeemonster dat een legendarische goudschat zou bewaken. De piraten zetten alles op alles om het te verslaan. 

Lees meer over:

/ /