logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Kies het ruime sop met Black Sails

-

Schip ahoy! De gevreesde piraten uit  Black Sails zijn terug voor een derde seizoen. De historische piratenreeks biedt het ideale kijkvoer voor fans van ruige zeebonken, spannende verhalen en knallende watergevechten. 

Schattenjacht

Black Sails is niet zomaar een serie over piraten. De makers haalden de mosterd bij Robert Louis Stevensons literaire klassieker Schatteneiland en leenden zelfs het hoofdpersonage: de meedogenloze Captain Flint. De reeks volgt de piratenkapitein twintig jaar voor de gebeurtenissen in het bekende boek. Ook in de eerste twee seizoenen van Black Sails heeft hij zijn zinnen gezet op een fortuin, namelijk de schat van het begeerde galjoen Urca de Lima.

De geschiedenis achterna

Black Sails haalt eveneens inspiratie uit het verleden. Zo bestaat het schattenschip Urca de Lima niet alleen echt, maar de serie bevat ook een meute piraten die ooit daadwerkelijk de zeeën en oceanen onveilig maakten. De personages Anne Bonny, Jack Rackham en Blackbeard zijn maar enkele van de lieverdjes die gebaseerd zijn op echte figuren uit de gouden periode van de piraterij (1650 – 1730).

Zon, zee, strand en vrouwelijk schoon

Wie houdt van parelwitte stranden, hemelsblauwe wateren en zonnige locaties is aan het goede adres bij Black Sails. Captain Flint en co. vertoeven in de reeks vaak op het prachtige eiland New Providence in de Bahama’s en bevaren regelmatig de Caraïbische wateren. Daarnaast blijven ook de liefhebbers van mooie dames niet op hun honger zitten.

Net echt

De makers van de piratenreeks vinden het ook uiterst belangrijk dat de historische wereld die ze recreëren tot in de puntjes klopt. Black Sails ziet er dan ook zeer verzorgd uit. De kledij tovert de cast om tot echte piraten, de sets doen terugdenken aan de avontuurlijke tijden van toen en de indrukwekkende schepen geven je zin om zelf een piratenbestaan te leiden. Zo werkten maar liefst 300 mensen aan elke schuit die je in de serie kan bewonderen.

De Bay-factor

Wie goed oplet tijdens de prachtige begintitels van Black Sails merkt dat niemand minder dan Michael ‘Transformers’ Bay als producent optreedt. Dat betekent dat de reeks ook een flinke dosis actie bevat die fans van pistoolgevechten en zeeslagen niet zullen teleurstellen. Kortom: niet twijfelen en kijken!

Rio collection: 

Lees meer over:

/ /