logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Klim mee naar Col du Galibier

-

Dit weekend is de Col du Galibier opnieuw het decor voor Climbing For Life, de sportieve sensibiliseringscampagne rond astma, mucoviscidose en andere longaandoeningen.

Wat

Climbing For Life

Waar

Col du Galibier, Frankrijk

Wanneer

31/08/2013 07:30u

Meer info

In een massabeklimming knallen 3500 wielerliefhebbers de stijle bergflanken van de mythische bergreus op. Zo sporen zij astma- en mucopatiënten aan tot sporten en worden fondsen geworven voor wetenschappelijk onderzoek! Onder medische begeleiding nemen ook 20 astma- en mucopatiënten deel. 

Er staan vier verschillende beklimmingen op het programma die door coureurs met een extra cartouche gecombineerd kunnen worden! Op naar de top, op zo'n 2646 meter hoogte!

Als partner van Climbing For Life sturen we enkele Telenet-collega's met het hart op de juiste plaats mee naar de Galibier! Niet alleen voor de legendarische afterparty maar met sportieve ambitie! Zuig die longen al maar vol jongens! 

Jeroen Leen was vorig ook van de partij en hoopt op betere weersomstandigheden. "Sneeuw, regen, ijzel en wind... Vorige editie was het vooral bibberen op de fiets. We waren absoluut niet voorzien op winterse grillen! Sommige fietsers droegen sokken om de handen niet te laten bevriezen! Dit jaar neem ik dus vier paar handschoenen mee".

Wat betreft ambitie is Jeroen duidelijk: "Voor een goed doel is deelnemen belangrijker dan winnen, maar ik wil toch zonder te forceren een mooie tijd neerzetten!"

Ken jij de Galibier op je duimpje? Geef de deelnemers een gouden tip!

Lees meer over:

/