logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Koen De Graeve: “En dan trekken we een sprintje naar de beste plek!”

-

Als Koen niet op de set staat, vind je hem vaak in zijn zetel. Of in zijn woorden: “Kom ik een kot in de nacht thuis, dan draai ik er al eens een TV-theekske door. En een kist chocolade.” Koen vertelde me nog méér over zijn kijkgewoontes...

Een TV-theekske...

Een TV-theekske doen, dat ziet er voor iedereen anders uit. Natuurlijk, er wordt wat geknabbeld en gedronken: ook voor de tv blijven we Bourgondiërs. Maar hoe beleeft topacteur Koen De Graeve zo’n moment? Ik vroeg het hem op de man af...

 

Zachte dekens. En nog zachtere kussens.

Koen: "We hebben thuis een favoriet plekje in de zetel. En dan trekken mijn lief en ik al eens een sprintje om er als eerste in te zitten. Knus in de hoek, genesteld tussen de kussens. Maar het geluid wél vollenbak. 

De popcornmachine draait dan overuren. En daarbij een pintje of een goed glas wijn. Of meer chocolade dan eigenlijk goed voor me is. Mijn vriendin is trouwens Hollandse. Als het van haar afhangt, wordt het een theekransje, met zoute drop - natuurlijk.”  

 

Rewind. Forward. Stop. Play. En opnieuw!

Koen: “Kijk ik alleen, dan kan ik supergeconcentreerd scènes analyseren. Elke keer opnieuw. Zo’n Marlon Brando, daar raak je niet op uitgekeken. En hetzelfde heb ik met Daniel Day-Lewis. Toppers. Maar kijken we met twee, dan geven we volop commentaar. Vooral bij series, als ze er echt óver gaan!”

 

Hoe ziet jouw TV-theekske eruit?

Voor Koen is een TV-theekske een gestolen moment. Op zijn gemak, in zijn eentje. Of een fijne chaos wanneer zijn 3 dochters erbij zitten.

Hoe zit dat bij jou? Hoe ziet jouw TV-theekske eruit? Alle tips en ervaringen zijn welkom. Gooi ze gerust in de groep!

 

Rio collection: 

Lees meer over:

/ / /