logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Kortrijk kampioen! Kortrijk is de slimste online leerling van de klas.

-

Jullie hebben het intussen vast al gehoord: Kortrijk is één van de twee Slimste Gemeentes van Vlaanderen. De stad won de online versie van het tv-spel dat VIER samen met Telenet organiseerde. En blij waren ze, dat kan ik je vertellen.

’t Regent katten en honden als ik de ochtend na Kortrijks overwinning een hotellobby aan de Kortrijkse Vlasmarkt binnenstap. Maar burgemeester Van Quickenborne - Q voor de vrienden - glundert als ik hem ontmoet. Ondanks een korte nacht zit hij al mopjes te tappen met de ploeg van de tv-productie, die zo meteen de allerlaatste tv-spot voor het online spel zal opnemen. Geen twijfel mogelijk: voor mij zit een gelukkige mens.

“’t Zal wel zijn! Er hebben 35.000 mensen aan die online kwis deelgenomen en wij komen daar als slimste uit, dat is niet mis he. Nu, de Kortrijkzanen zijn ook een echt kwisvolk. Er wordt hier volop gekwist tussen pot en pint, dus de titel is zeker verdiend. Maar ’t was toch spannend tot het einde. Ik heb enkele uren voor de afsluiting zelfs nog mijn hele familie opgetrommeld om mee te spelen!”

Had hij dan niet liever de tv-versie gewonnen?

“Helemaal niet, dit is zeker geen troostprijs, integendeel. Ik ben best trots op die online titel, want Kortrijk heeft veel aandacht voor technologie. We hebben trouwens al verschillende hotspots in de stad. Maar zo’n grote Wi-free zone op de Vlasmarkt, met drie jaar lang gratis internet voor iedereen, da’s toch nog een ander paar mouwen hoor. Bovendien mag ik zo meteen het allerlaatste tv-spotje opnemen en er wat gratis reclame instoppen voor de evenementen in onze stad, wat wil je nog meer!”

Als de productieploeg even later inderdaad de camera’s begint op te stellen, hoor ik plots gejuich achter me. Een klasje uit Bellegem is door het dolle heen. In plaats van de geplande saaie rondleiding op het stadhuis, mogen ze vandaag meedoen in onze tv-spot. Da’s pas een verrassing! Ze glunderen zo mogelijk nog meer dan de burgemeester als ze voor de camera luidkeels de overwinning vieren. En als ze achteraf ook nog eens uitgebreid handtekeningen krijgen, kan hun dag helemaal niet meer stuk. Zelfs het weer laat zich aansteken door al dat enthousiasme, want een waterig lentezonnetje breekt door de wolken. Ideaal om op een bankje te surfen in de nieuwe Wi-free zone!

 

 

Rio collection: 

Lees meer over:

/