logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Leve de vrouwen bij Play en Play More!

-

Vrouwen zijn fantastisch! Niet alleen op Vrouwendag maar alle dagen van het jaar. En dat vieren we met een selectie films bij Play en Play More vol krachtige, mooie, slimme, powervrouwen. Hierbij al een keuze uit onze keuze!

1. Jackie Brown - She ain’t no motherf*cking nigger

Jackie Brown is een vrouw met ballen. Als stewardess is ze de perfecte geldkoerier voor een drugs- en wapenhandelaar. Wanneer ze wordt gevat, bedenkt ze een vluchtplan waarmee ze een half miljoen dollar kan verdienen. 

2. Underworld - Een vrouw die dorst naar bloed

Maak kennis met Selene, een vampier met maar één levensdoel: weerwraak nemen op de weerwolven. Ze hebben dan ook zowat haar hele familie afgeslacht… 

3. Winter’s Bone - Het harde familieleven

Wanneer Ree Dolly uit huis dreigt te worden gezet door een schuld van haar in crystal meth dealende vader, zet ze alles op alles om ‘m te vinden. 

4. Birth - Een echtgenoot van twaalf

Na haar verlovingsfeest wordt Anna aangesproken door een twaalfjarige jongen die beweert haar eerste (maar overleden) echtgenoot Sean te zijn. Iedereen houdt zijn hart vast. Anna hield zoveel van Sean dat ze hem geen tweede keer zou kunnen verliezen… 

5. Whip It - Rolschaatsen en blauwe plekken

Jarenlang liet Bliss zich door haar moeder gebruiken als pronkstuk op de plaatselijke schoonheidswedstrijden. Maar wanneer ze onverwacht wordt toegelaten tot de dichtstbijzijnde roller derby club, ziet Bliss haar kans om op twee wieltjes weg te rollen. 

6. Jane Eyre - Klassieke liefde

De klassieker van Charlotte Brontë over een eenzame gouvernante die verliefd wordt op haar norse, ietwat mysterieuze werkgever. Met prachtige acteerprestaties van o.a. Judi Dench en Mia Wasikowska. 

7. The Cake Eaters - Can you have it and eat it?

Kristen Stewart is getroffen door een levensbedreigende zenuwziekte. Die verstoort haar evenwicht en bewegingen. Ze heeft maar één wens: de liefde bedrijven met haar man voor ze sterft. Maar er is een kaper op de kust… 

8. Emma - De koppelaarster

Emma Woodhouse is een sterke, onafhankelijke jonge vrouw met een oog voor liefdesmatches. Althans, dat denkt zij. In haar pogingen haar kennissen te koppelen, vergeet ze wel eens rekening te houden met bepaalde gevoelens. 

9. Becoming Jane - Onsterfelijke liefde

Jane Austen schreef zes tijdloze romans waarin de hoofdrol steevast wordt ingevuld door een eigenzinnige, jonge vrouw op zoek naar de ware liefde. Jane schreef uit ervaring. En uit hoop. In Becoming Jane maak je kennis met het verhaal achter de verhalen.

 

En dan is de keuze nu aan jou, want dat wordt met onderstaande toppers echt niet gemakkelijk.

 

 

PLAY

Jackie Brown (1997 – Miramax)
Underworld (2003 – DFW)
Winter’s Bone (2010 – Paradiso)
The Queen (2005 – A-Film)
Birth (2004 – Paradiso)
The Duchess (2008 – Cinéart)
Whip It (2009 – Paradiso)
Jane Eyre (2011 – A-Film)
The Cake Eaters (2007 – DFW)
Emma (1996 – Miramax)
Becoming Jane (2007 – A-Film) 

 

PLAY MORE

Kick-Ass 2 (2013 – Universal)
Aliens (1986 – Fox)
Blue Jasmine (2013 – Paradiso)
La vie d’Adèle (2013 – Cinéart)
Diana (2013 – Cinéart)
Dreamgirls (2006 – Paramount)
Mona Lisa Smile (2003 – Sony)
Tamara Drewe (2010 – Cinéart)
Agora (2010 – DFW)
Made in Dagenham (2010 – Cinéart)
My Best Friend’s Wedding (1997 – Sony) 

 

Een topvrouw gespot waar je meer van wil zien? Of benieuwd naar nog meer films met straffe madammen? Ga naar de TV-theek > Play of Play More > Films > Play Specials en geniet ervan!

Rio collection: 

Lees meer over:

/ / / /