logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Mijn gedacht over 4 films uit de TV-theek

-

Wat de één een zwakke film vindt, is voor de ander een pareltje. Maar er bestaat ook zoiets als objectieve kwaliteit. Telenet vroeg me naar mijn mening over de TV-theek. Er zit heel wat goeds in en 4 films springen er voor mij helemaal uit.

De betere Belgen

Felix Van Groeningen is een straf talent. Hij schuwt de grote gevoelens niet. Ook in The Broken Circle Breakdown spelen Veerle Baetens en Johan Heldenbergh uit hun tenen en toch met een ongelooflijke naturel. Met deze film evenaart Felix het niveau van de grote Britse regisseurs.

Ook Argo is een zéér goeie film. Ben Affleck regisseerde en speelde mee. Hij intrigeert me enorm. Eerst was hij zo’n glamourboy van dertien in een dozijn. Maar gaandeweg klom hij op tot gewaardeerd scenarist en regisseur. Prachtig parcours!

Compleet van mijn melk

Van een heel andere orde is dan weer Amour. Als je weet dat Michael Haneke de regisseur is, dan moet je geen happy-happy film verwachten. Ook de acteurs graven zo diep dat je er als kijker geen verweer meer tegen hebt. Ik was compleet van mijn melk.

Lincoln is zo’n film die ik omwille van één acteur wou zien: Daniel Day-Lewis. Mijn mond valt soms open als ik hem aan het werk zie. Zo gedreven! Wist je dat hij voor Lincoln zó in zijn rol kroop dat hij, ook tussen de opnames door, met een hogere stem sprak dan zijn eigen timbre?

Maar ge moet mij niet geloven hé: bekijk die films gewoon zelf eens. Want zo’n TV-theekse doen, dat is toch een gemak. Veel kijkplezier en laat gerust weten wat jij ervan vond!

Rio collection: 

Lees meer over:

/ / /