logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Nummertje trekken in de ziekenboeg van het TFCT

-

Zo'n tiental renners van het TFCT meldde zich vorige week ziek bij ploegdokter Peter T'Seyen. Snot, geïrriteerde luchtwegen en verkoudheden, een geel-blauwe ziekenboeg met bacteriën! Achteraan aanschuiven aub!

Vanmorgen wachtte ik in de mistige bossen van Lichtaart de TFCT-ploeg op, die er een intensieve veldritoefening afwerkt. Om onze jongens met een kwinkslag een gezond hart onder de riem te steken én de ziektekiemen te verjagen schenk ik hen lekkere fruit- en groentenmanden... Ziektekiemen?

Een streep door de Druivencross in Overijse voor Wellens, van Kessel, Soete, Boets en Meeusen. Ook de dag voordien viel het op dat de jongens het moeilijk hadden in het zand van de Scheldecross in Antwerpen. "Geen fut in de benen, ik geraakte niet vooruit", foeterde Tom Meeusen die halfweg koers van de fiets stapte.

Vorige week trok TFCT naar Mallorca voor een tussentijdse stage met elf renners. De ploeg wisselde er collectieve en individuele duur- en intervaltrainingen af, in de gietende regen met temperaturen van zeven graden. Op Jens Vandekinderen na keerden alle renners ziek terug uit Spanje...

Ploegleider Danny de Bie houdt er een opvallende theorie op na: "Door het plotse slechte weer werd in het hotel de verwarming opnieuw aangelegd. Die had al een tijdje niet meer gebrand. Alle bacteriën die zich in de ventilatie hebben opgehoopt kwamen zo vrij..."

Het effect van de fruit- en groentenmanden werd blijkbaar niet gemist want na afloop van de training was Danny de Bie een tevreden coach: "Ondanks dat de zieken nog geen 100% zijn werd er toch stevig getraind. Het valt best mee, het zal allemaal snel vergeten zijn."

Rio collection: