logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Oog in oog met 'The King'!

-

LeBron James is een fenomeen. Een ‘freak of nature’ zoals ze dat in de VS zeggen. Dat is al duidelijk als je hem op televisie ziet, maar als hij ineens in levende lijve voor je neus staat, besef je pas hoe indrukwekkend hij echt is.

Dat mocht ik zelf ondervinden op de training van de Heat in het AT&T Center. Ik had hem al gezien op persconferenties en tijdens de eerste 2 wedstrijden, maar ineens stond hij op nog geen halve meter van mij, fanatiek aan zijn jumpshot te werken. 1, 2, 3, 4, 5.. Bijna allemaal vlogen ze los door het netje. En als hij dan toch eens miste, volgde er een spontane vloek en zag je de vastberadenheid op zijn gezicht alleen maar toenemen. En dat was dan alleen nog maar de opwarming van de training. ‘You hate him or you love him’, maar niemand kan ontkennen wat voor een beest die man is.

 

De dag na de training was het tijd voor het cruciale 5e duel in deze Finals. Met 2 ploegen die elk 2 wedstrijden hadden gewonnen, zou de winnaar een grote stap richting titel zetten. Bij Miami rekenden ze dus weer op hun supermens, op hun 4-voudige MVP. En terecht, want James had na 3 mindere – zeg maar zwakke – wedstrijden in game 4 weer aangeknoopt met zijn gebruikelijke dominante niveau. Maar de LeBron die nu op het parket verscheen, was niet de buitenaardse man waar ik de dag ervoor met open mond naar had zitten kijken.

 

Ondanks best mooie statistieken lieten de Spurs hem nooit in zijn echte spel komen en slaagden ze er opnieuw in om de beste basketbalspeler van de wereld te frustreren. Je zag het zo in zijn ogen en aan zijn lichaamstaal. De kracht van een hecht team is duidelijk nog altijd sterker dan dat van 1 individu. Dat heeft San Antonio voor de zoveelste keer laten zien. En het bewijst ook wat we allemaal wel eens vergeten: LeBron James is ook maar een mens van vlees en bloed. Hoe buitenaards hij soms ook lijkt en wat voor ongelofelijke dingen hij ook kan. Maar schrik niet als hij dinsdag in wedstrijd 6 weer ontploft en over het veld vliegt. Het zijn de NBA Finals en daarin kan alles gebeuren. Zeker in de editie van 2013. Dat hebben de Spurs en Heat nu wel bewezen. Wat een vreemde, maar heerlijke serie is dit. Jammer dat het ooit moet stoppen eigenlijk. Maar nu naar Miami voor de live verslaggeving van de misschien wel beslissende 6e wedstrijd. South Beach, here we come!

 

 

 

Rio collection: 

Lees meer over:

/ /