logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Op stap voor een ‘Wild’ avontuur: 1500 km te voet door de VS

-

In de Play More-film ‘Wild’ zet Reese Witherspoon haar beste beentje voor met een wonderlijke wandeltocht van meer dan 1500 km door de VS, op een bijzonder wandelpad: het Pacific Crest Trail. Het Pacific wat? Een korte introductie!

The Pacific Crest Trail is een langeafstands-wandelpad dat van de Amerikaans-Mexicaanse grens tot de Amerikaans-Canadese grens loopt. Goed voor bijna 4.300km natuurpracht.

Het pad begint nog in de Mojave-woestijn maar slingert zich daarna door nationale parken en biedt adembenemende uitzichten op de wilde bergrivieren en besneeuwde pieken van de Rocky Mountains.

Waargebeurd verhaal

Na een mislukt huwelijk en de dood van haar moeder zit Cheryl Strayed (Reese Witherspoon) compleet aan de grond. Ze neemt een drastische beslissing: ze gaat, zonder enige voorbereiding, wandelen op het Pacific Crest Trail. Het doel: de mythische Bridge of the Gods in de staat Washington.

Het Wild-effect

Vroeger speelde het pad vooral een hoofdrol in de dromen van die-hard wandelaars, maar sinds het een hoofdrol kreeg in de memoires van Cheryl Strayed en de film Wild, boomde de populariteit. Er is zelfs sprake van een Wild-effect, met een vertienvoudiging van het aantal belangstellenden.

Gevaar

Toch is een tocht op het Pacific Crest Trail niet zonder gevaar. Overdag loeren uitdroging en oververhitting om de hoek, ’s nachts uitdroging. Sinds 1995 stierven al zeker 5 wandelaars op het pad.

Hoe Cheryl Strayed het er vanaf brengt, zie je nu in ‘Wild’ in Play More.

Rio collection: 

Lees meer over:

/ / /