logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Relatiestatus: het ligt ingewikkeld

-

Fanatiek met romantiek. Wij kozen voor jullie tien romantische prenten. Zakdoeken in aanslag!

Soms vraagt een mens zich af waarom het allemaal zo moeilijk moet in relaties en romantiek. Anderzijds levert het wel geweldige films op. Voor deze selectie kozen we er die prenten uit waar het de deelnemers aan de universele romantische danswedstrijd op naaldhakken door een mijnenveld jaagt. Soms ietwat dramatisch of onwaarschijnlijk, maar in de meeste gevallen herkenbaar of pakkend genoeg om helemaal in mee te gaan. Kijken en genieten!

Rio collection: 

He’s Just Not That Into You

  • Waarom belt hij/zij niet? In plaats van vergezochte excuses te zoeken waarom het object van je verlangens niets van zich laat horen zou dat best kunnen zijn dat hij of zij eenvoudigweg jouw gevoelens niet deelt. He’s Just Not That Into You verkent op een verfrissend alternatieve manier een half dozijn relaties, of liever nog-niet-relaties en oppervlakkiger-dan-gehoopt-relaties tussen bijna-maar-niet-echt-koppels. Een romantische komedie met onder andere Jennifer Anniston en Jennifer Connelly.

Brothers

  • Sam is een plichtbewuste familieman. Wanneer zijn helikopter in Afghanistan wordt neergeschoten, probeert zijn jongere broer Tommy voor het eerst in zijn leven verantwoordelijkheid te nemen. Wat begint als troost en steun voor Sam’s vrouw Grace en dochters groeit uit tot meer dan louter vriendschap. En dan komt het bericht dat Sam niet dood is maar gevangen gehouden wordt door de Taliban. Een pakkend romantisch drama met Tobey Maguire, Jake Gyllenhaal en Natalie Portman in een onmogelijke driehoeksverhouding. 

Brokeback Mountain

  • Weinig werelden zijn zo uit machismo opgetrokken als die van de cowboys. Dat maakt het er niet makkelijker op wanneer Ennis en Jack, een ranch- en een rodeocowboy, tot hun eigen verrassing een romantische connectie maken die hun hele leven zal tekenen. Brokeback Mountain vertelt zonder vals sentiment of moralistisch vingertje een van de pakkendste en meest complexe liefdesverhalen uit de recente filmgeschiedenis. Topprestaties voor hoofdrolspelers Jake Gyllenhaal en Heath Ledger. 

Eternal Sunshine of the Spotless Mind

  • Joel en Clementine ontmoeten elkaar op een trein en voelen zich ondanks hun sterk verschillende karakters tot elkaar aangetrokken. Ze weten niet dat ze er eigenlijk al een relatie op hebben zitten. Toen die de soep in draaide liet  Clementine Joel en hun tijd samen met een nieuwe procedure uit haar geheugen wissen. Een ingreep die de verdrietige Joel haar uiteindelijk nadeed. Een ongewone, soms ronduit bizarre maar uiteindelijk verdomd romantische film met een al even ongewone Jim Carrey en Kate Winslet.   

Mozart and the Whale

  • Op het eerste gezicht zou je de goedzak Donald en de mooie maar gecompliceerde Isabel een behoorlijke kans op een succesvolle relatie geven. Tot je weet dat ze beiden aan het Asperger-syndroom, een vorm autisme lijden. De emotionele eigenaardigheden die deze aandoening meebrengt dreigt hun ontluikende romance op heel aparte manieren te saboteren. Een nuchtere en warme film die moeiteloos elk handicap-cliché ontwijkt, humor de ruimte biedt en waarin je af en toe karaktertrekjes van je vrienden of jezelf herkent. 

Chasing Amy

  • Het professionele succes voor de comicbook-artiest Holden lijkt er eindelijk aan te komen wanneer hij Alyssa leert kennen. Hij wordt halsoverkop verliefd op deze rebelse vrouw, maar ontdekt niet veel later dat ze lesbisch is. De twee worden echter vrienden. Dat gaat een tijdje goed, tot Holden zijn gevoelens voor haar opbiecht en de twee tegen beter weten in een relatie met elkaar beginnen. Holden’s zakenpartner en jeugdvriend is daar minder enthousiast over en duikt in Alyssa’s turbulente verleden... 

Love Happens

  • De succesvolle therapeut Dr. Burke is zopas weduwnaar geworden. Hoezeer hij zijn patiënten ook adviseert om hun pijn openlijk te confronteren, zelf volgt hij dat advies niet echt op. Dan ontmoet hij de bloemiste Eloise, die in die fase van haar leven zit dat ze mannen afgezworen heeft. Er slaat een vonk over… en in tegenstelling tot het gros van films in dit genre is geen van hen daar aanvankelijk gelukkig om. Een romantische film over twee mensen die de juiste persoon op het verkeerde moment ontmoeten. 

Enchanted

  • Giselle is de perfecte sprookjesprinses. Ze is mooi, lief, zingt als een nachtegaal en kan zelfs met de dieren praten. Al wat ontbreekt is die kus van een knappe prins. Die droom lijkt uit te zullen komen tot de boze koningin Narissa haar betovert en uit haar sprookjesrijk naar het veel minder sprookjesachtige New York verbant. Daar ontmoet ze de bloednuchtere advocaat Robert en vraagt ze zich af of haar kijk op romantiek in onze wereld leefbaar is. Een romantische familiefilm in de beste Disneytraditie.

Blue Valentine

  • Dean en Cindy doen een allerlaatste poging om hun falende huwelijk te redden. Blue Valentine schakelt continue tussen hun romantische verleden en ontgoochelende heden om een confronterend eerlijk portret van een vastgelopen relatie te vertellen. Zoals de titel doet vermoeden draait deze film om conflicten. Hij is mooi en lelijk, hartverwarmend en hartverscheurend. Meeslepend en onrustbarend. Eentje die onterecht onder de radar doorvloog ondanks topprestaties van Ryan Gosling en Michelle Williams.  

Flying Home

  • De ambitieuze New Yorkse zakenman Colin probeert voor een sjeik een zeldzame prijsduif te pakken te krijgen die de Vlaamse eigenaar voor geen geld van de wereld wil verkopen. Colin trekt naar het kleine dorpje en doet zich daar voor als een goedbedoelende leraar op zoek naar het graf van zijn grootvader die er in WOI sneuvelde. Zijn weinig oprechte plannen krijgen het daar behoorlijk moeilijk wanneer hij langzaam maar zeker valt voor het leven daar en vooral voor Isabelle, de dochter van de duiventrainer. 

Lees meer over:

/ /