logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Rio-series scoren op de Emmy Awards.


De Rio-series waren maar liefst voor 157 'Emmy's' genomineerd! En ze kaapten vannacht de mooie beeldjes in de meest uiteenlopende categorieën weg. Een betere start voor Rio konden we ons echt niet wensen.

  • Breaking Bad
  • Modern Family

De voorbije nacht werden de Emmy Awards voor de 65e keer uitgereikt in het Nokia Theatre in Los Angeles. Deze jaarlijkse award show is een bekroning van de meest sublieme, hilarische en spannende series die speciaal voor het kleine scherm gemaakt worden. Sommige moeten qua creativiteit en productiebudgetten zelfs niet onderdoen voor bioscoopfilms. En dat merk je aan hun kwaliteit.

And the Emmy goes to...
Mijn persoonlijke favoriet, ‘American Horror Story: Asylum’, haalde minder prijzen binnen dan verwacht. De excentrieke bende van Modern Family scheerde ook vannacht weer hoge toppen. Maar de meest gegeerde Emmy, die voor beste Drama Series, ging naar het finale seizoen van Breaking Bad. Daarmee liet die zelfs Homeland als grote klepper achter zich. Bryan Cranston, die 5 seizoenen lang magnifiek Walter White vertolkte, werd zelfs over het hoofd gezien als Beste Acteur.

‘Politieke benoemingen’
De Emmy’s schuwen de politiek niet. Jeff Daniels werd bekroond tot Beste Acteur voor zijn rol als nieuwsanker in het verbluffende The Newsroom. Het scenario van deze reeks werd geschreven door Aaron Sorkin, die eerder The Social Network schreef. Momenteel zit ik middenin het tweede seizoen, dat nu te zien is op PRIME Series. De mix tussen politiek, intriges en interpersoonlijke relaties maken het tweede seizoen nog beter dan het eerste.

Het beeldje voor Beste Actrice ging dan weer naar Julia Louis-Dreyfus. Zij speelt op een sublieme manier de naar macht hunkerende Vice President in VEEP. Ik kijk nu al uit naar het derde seizoen dat volgend voorjaar wordt verwacht.

Heb je de Emmy’s gemist?
Ben je digitale tv-kijker dan kan je de show en voorbeschouwing vanaf morgenvroeg 10 uur gratis opvragen. Dit doe je door een druk op de TV-theektoets van afstandsbediening, en Rio à la carte of PRIME à la carte te selecteren. 

Oh ja, en ben je net z’n serieverslinder als ik, dan kijk jij vast ook vaak tot in de vroege uurtjes :-). Van welke serie krijg jij niet genoeg?

De beste series vind je onder PRIME Series en nu ook in Rio

Rio collection: 

Lees meer over:

/