logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Rob Peeters en TFCT fietsen de Ronde van België

-

Van woensdag 22 mei tot zondag 26 mei doorkruist de Ronde van België ons land. Ook het Telenet-Fidea Cycling team sluit aan in het peloton. Wat kan of wil een veldrijder in een klassieke wegrit betekenen? We vroegen het aan Rob Peeters!

Met welke ambitie rijd je de Ronde van België? Wat zijn je verwachtingen?
Elk jaar koester ik dezelfde ambitie, namelijk in een vroege vlucht meeglippen. Of misschien in de wedstrijd meeschuiven om zo dicht mogelijk in de finale van de wedstrijd te raken. Het afmaken, dat is niet realistisch...

"Dicht in de finale te raken", zeg je...
Als er één renner is die je zou willen kloppen in Banneux in de sprint, wie zou dat zijn?
Ik zou de schaduw van Rob Peeters willen kloppen. Dat betekent dat ik progressie heb gemaakt ten opzichte van vorig jaar... (lacht)

Wanneer je jezelf vergelijkt met een baanwielrenner, wie zou dat zijn?
Ik vergelijk mezelf met mijn eigen nonkel Wilfried Peeters. Hij reed net zoals ik sneller in dienst van een ploeggenoot dan wanneer hij voor eigen succes reed. 

Hoe voel je je tussen de wegrenners. Krijgen veldrijders voldoende waardering in vergelijking met hen?
Ik voel me er als een vis in het water. Ik heb zelf in een wegploeg gereden dus ik ken nog best veel jongens van toen. Ok, er zijn wel renners die denken dat ze meer zijn en honend doen over de "crosserkes", en dat is jammer. Maar daar lig ik alles behalve wakker van.

Wat zou voor jou de grootste verschillen tussen een rit op de weg en een rit in het veld?
Bij een cross ga je gedurende één uur heel explosief fietsen. De inspanning is intensiever. Op de weg fiets je gemiddeld 4 tot 6 uur en wordt de inspanning voornamelijk op het einde geleverd.

Ga je proberen het wiel van Cancelara te houden net zoals Stybar dat deed in Parijs Roubaix?
Dat zal een druk bevolkt wiel worden dus daaraan ga ik me niet wagen. Als hij wil passeren ga ik beleefd aan de kant. Mijn zelfkennis is voldoende groot om te weten dat ik dat wiel niet kan houden.

Waarom neemt het Telenet Fidea Cycling Team deel aan de ronde van België? Zijn het louter sportieve redenen?
De rit past perfect in onze voorbereiding op het nieuwe cross-seizoen. We hebben er ook net met het TFCT een maand stage in Mallorca opzitten. En natuurlijk is het voor de sponsors ook belangrijk om aanwezig te zijn.

En tot slot, Peter Sagan heeft geuit wel eens het veld te willen induiken met Nys en Stybar... Zou jij dat zien zitten?
Peter moet opletten dat hij er zich niet op verkijkt. Kijk maar naar het voorbeeld van Lars Boom, of zelfs Stybar. Elk jaar verzwakken de prestaties in het veld. Ik denk dat het gewoon wat afbot na enkele jaren. Ik zou het straffe koek vinden als hij na al die jaren nog top is in het veld, maar ik supporter!

Bedankt Rob, we wensen je veel succes in de Ronde van België. Afspraak op woensdag 22 mei in Lochristi!

 

Rio collection: