logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

RoboCop: Half machine, Half mens, Nieuw model

-

RoboCop is terug! Niet in een nieuwe sequel, maar in een spiksplinternieuwe versie.

De Braziliaanse regisseur Jose Padilha, gekend om zijn energieke en actieve stijl, geeft Paul Verhoevens klassieker een moderne update. Geen Matthias Schoenaerts in de titelrol, maar wel een pak Hollywoodtoppers, een gepimpte versie van RoboCop en natuurlijk een aantal spectaculaire actiescènes.

Rio collection: 

RoboCop vs. RoboCop

  • RoboCop is een remake van de gelijknamige jaren ’80 klassieker van regisseur Paul Verhoeven. De film staat natuurlijk bol van verwijzingen naar de klassieker, o.a. bepaalde quotes, maar Padilha heeft er genoeg eigen dingen ingestoken om de film onvoorspelbaar te maken. Zo draait de 2014-versie meer rond filosofische vragen, krijgt de familie van Murphy een prominente plaats, is nationale veiligheid het hoofdthema en heeft de wetenschapper achter RoboCop een groter geweten dan de cokesnuivende opportunist uit het origineel. Geen paniek evenwel, RoboCop bevat nog steeds een pak loeiharde actiescènes, knappe visuele effecten, een nieuwe onvergetelijke rol van Samuel L. Jackson als mediafenomeen Pat Novak, een nieuw gepimpt harnas voor de superflik en een bijpassende blitse moto.

Hollywoodtoppers

  • In tegenstelling tot de eerste RoboCop barst de 2014-versie van de bekende Hollywoodkoppen. Absolute toppers zijn de Britse acteur Gary Oldman, die we kennen van o.a. The Dark Knight trilogie, Michael Keaton, hij speelde superheld Batman in de gelijknamige film van Tim Burton en scheert momenteel weer hoge toppen met de film Birdman, en Samuel L. Jackson, de lekker vuilbekkende rasacteur die schitterde in o.a. Pulp Fiction en Jackie Brown. RoboCop bulkt ook van het jonge Hollywoodtalent met de veelzijdige Abbie Corbish, je kent haar zeker van Sucker Punch en Limitless, komiek Jay Baruchel, hij speelde de pannen van het dak in Tropic Thunder en This Is the End, en natuurlijk de Zweedse coming man Joel Kinnaman.

Geen Schoenaerts wel Joel Kinnaman

  • Matthias Schoenaerts als actieheld? Het heeft niet veel gescheeld of onze Belgische trots sierde de affiche van een big budget Hollywoodfilm. Schoenaerts kreeg de rol van RoboCop aangeboden door regisseur Jose Padilha, maar bedankte voor de eer. Hij verkoos een ander traject om zijn intrede te maken in Hollywood. Chris Pine, Michael Fassbender, zelfs Russell Crowe werden gepolst voor de rol van Alex Murphy/RoboCop, maar het was uiteindelijk Joel Kinnaman die zich in het harnas van de superflik mocht hijsen. Kinnaman is één van de aanstormende talenten in Hollywood. Hij brak door met de Zweedse misdaadthriller Snabba Cash, speelde mee in de Zweeds tv-serie Johan Falk en was de hoofdrolspeler in de Amerikaanse remake van de Deense tv-hit The Killing.

Tropa de Elite regisseur aan het roer

  • De reden waarom zoveel Hollywoodtopacteurs wilden meespelen in een remake? De Braziliaan José Padilha. Deze Zuid-Amerikaanse wonderboy is niet enkel een regisseur, hij schrijft ook scenario’s, blikt documentaires in en produceert zijn eigen werk. Padilha liet voor het eerst van zich horen met de documentaire Ônibus 174 over een kaping van een lijnbus in Rio. Daarna maakte hij zo’n grote indruk met zijn energieke, harde en vooral controversiële misdaadthrillers Tropa De Elite en Tropa De Elite 2 dat filmstudio MGM hem de kans bood om zelf te bepalen welk zijn eerste Hollywoodfilm zou worden. Tijdens de besprekingen in het MGM-kantoor merkte Padilha een poster van RoboCop op. Als grote fan van het origineel, had hij daar meteen besloten welke film hij wilde maken.