logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Rome: niet in één dag gebouwd!

-

'Rome' werd de winnaar van de 'Choose your HBO'-campagne. Jullie stemden massaal op deze historische dramareeks. En niet zomaar! We geven 4 redenen waarom de serie meer dan het (her)bekijken waard is...

1. Aangrijpend verhaal 

De reeks brengt stoffige geschiedenisboeken tot leven en maakt er een historisch spektakel van. Het verhaal katapulteert ons naar het jaar 52 voor Christus. Rome is op dat moment de rijkste en meest bruisende metropool ter wereld. Na acht jaar oorlog raken twee soldaten verzeild in de dramatische evoluties van het turbulente oude Rome. Een verhaal over meesters en slaven, corruptie en verraad.

2. Een van de duurste series ooit 

Met een gemiddeld budget van ongeveer 8,2 miljoen (!) euro per aflevering, is 'Rome' een van de duurste televisiereeksen aller tijden. Dat geld ging niet op aan de salarissen van grote sterren en hun hoge eisen, maar aan de productie zelf. Dat vertaalt zich in bombastisch grote decors, historisch correcte kostuums, tonnen details en een levendige mise-en-scène met honderden figuranten.

3. Topkwaliteit 

Niet alleen bij Play More wordt 'Rome' op handen gedragen. In lijstjes van toonaangevende magazines, kranten en websites prijkt de reeks steevast tussen de allerbeste tv-titels ooit geproduceerd. Publiek én critici zijn het er roerend over eens dat de serie over een tijdloze en behoorlijk zeldzame klasse beschikt. De reeks werd bekroond met prijzen en nominaties, waaronder vijf Emmy's!

4. Kort maar krachtig! 

'Rome' hield het na twee seizoenen voor bekeken. Daardoor eindigden het verhaal en de personages in schoonheid, in tegenstelling tot series die tergend lang uitgesponnen worden en na een tijdje nog slechts een slappe doordruk van zichzelf vormen. 'Rome' bevat geen dode momenten en geen afleveringen die fungeren als inhoudsloze opvulling. Spannend en intrigerend tot de laatste seconde.

Rio collection: 

Lees meer over:

/