logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category
-

Wat is, volgens jou, de beste Vlaamse film van het afgelopen jaar? Stem en bepaal mee wie de Telenet-publieksprijs wegkaapt tijdens de uitreiking van de Ensors op 16 september op het Filmfestival van Oostende.

Ieder jaar bekroont het Filmfestival van Oostende (8 – 16 september) de beste films en documentaires van eigen bodem met Ensors in verschillende categorieën: beste film, beste regie, beste scenario, … En over de keuze van de publieksprijs heb jij, als Telenet-klant, het laatste woord!

Vincent
Regie: Christophe Van Rompaey

De 17-jarige Vincent is een geboren wereldverbeteraar die de groene revolutie predikt. Hij jaagt zijn familie de gordijnen in doordat hij koste wat het kost hun ecologische voetafdruk wil verkleinen. Hij heeft alles over voor zijn idealen en dat brengt hem op een drastisch idee.

Everybody Happy
Regie: Nic Balthazar

Een succesvolle stand-up comedian vecht met zijn ergste vijand: zichzelf. Hij wordt achtervolgd door het mannetje in zijn hoofd, dat nauwelijks ooit wil zwijgen.

De Premier
Regie: Erik Van Looy
De Belgische eerste minister wordt ontvoerd. Ook zijn vrouw en kinderen worden gegijzeld. Hij zal hen enkel terugzien op voorwaarde dat hij later die dag de president van de Verenigde Staten vermoordt. De Premier staat voor een dilemma: kiezen voor zijn publieke plicht of voor zijn gezin…

Buurtpolitie, De Grote Geldroof
Regie: Dennis Vanslembrouck

Bij een brutale inbraak wordt een replica van een antiek beeld gestolen. Rechercheurs Eric en Brigitte zetten de achtervolging in. Wanneer tijdens de vlucht de achterklep van de bestelwagen van de dieven open vliegt, valt het gestolen beeld stuk op straat. Tot grote verbazing van de achtervolgende agenten én van de inbrekers ligt de straat plots bezaaid met honderden geldbriefjes die gretig opgeraapt worden door omstaanders. Het is nu aan de rechercheurs om niet enkel de dieven te klissen, maar ook het gestolen geld terug te verzamelen.

Uitschot
Regie: Luk Wyns

De Tersago's zijn een onconventioneel familiebedrijf: overdag clowns, 's nachts criminelen. Naar aanleiding van hun roofmoord in Brasschaat worden ze gearresteerd, maar bij gebrek aan bewijzen weer vrijgelaten. Vader Ronny en zijn compagnon Lou ontdekken dat het gestolen miljoen toebehoort aan een machtige Russische drugsbaron. De Tersago's beseffen dat hun leven aan een zijden draadje hangt. 

Pippa
Regie: Marc Punt

Pippa en Glenn houden het na vijf jaar huwelijk voor bekeken. Ze willen scheiden, maar raken het niet eens over de verdeling van hun eigendommen. Het loopt pas echt helemaal fout wanneer vrienden en familie zich ermee bemoeien. En Pippa heeft een hoop fantasieën die ze wil uitproberen om voor altijd verlost te zijn van die vervelende Glenn.

Allemaal Familie
Regie: Dries Vos

Bob en Greta staan op het punt om eindelijk van hun oude dag te kunnen gaan genieten. Maar dan blijkt hun zoon onvruchtbaar te zijn, wordt hun andere zoon ontslagen, en slaagt hun schoonzoon er niet in om zijn overleden vrouw los te laten. Bob en Greta moeten onder ogen zien dat je hart en je verstand misschien wel familie van elkaar zijn, maar daarom nog niet altijd met elkaar overeenkomen.

My First Highway
Regie: Kevin Meul

Tijdens de jaarlijkse familievakantie naar Spanje wordt Benjamin verliefd op een meisje dat er samen met haar moeder een supermarkt uitbaat. Ze sleurt hem mee in een avontuur dat een gevaarlijke wending neemt. Deze zomer zal de rest van zijn leven in zijn geheugen gegrift staan.

H.I.T.
Regie: Matthias Temmermans

Het gaat niet goed met De Romeo's. Wanneer Davy maar weer eens te laat verschijnt op een optreden, is voor Chris de maat vol. Als Davy bovendien verwikkeld geraakt in een gevecht met een fan, wordt het tijd om een en ander uit te leggen: hij werkt al jaren als geheim agent voor H.I.T., een organisatie die instaat voor de veiligheid van de Vlaamse Showbiz. Nu het Europese Schlagerfestival er aankomt, is de dreiging heel concreet…

Sprakeloos
Regie: Hilde Van Mieghem

Het leven van de succesvolle schrijver Jan Meerman wordt ondersteboven gekeerd wanneer zijn flamboyante moeder een beroerte krijgt en haar spraakvermogen verliest.

Dode Hoek
Regie: Nabil Ben Yadir

Jan Verbeeck is een compromisloze commissaris van de Antwerpse drugsbrigade. Hij is als 'Mr Zero Tolerance' berucht bij de bevolking en in de media. Het land staat dan ook in rep en roer wanneer hij aankondigt dat hij de politie verlaat om zich, net vóór de verkiezingen, aan te sluiten bij de extreemrechtse partij VPV. Op zijn laatste dag als politieman leidt een onderzoek hem naar Charleroi, waar een inval in een drugslabo een reeks onvoorzienbare gebeurtenissen in gang zet.

Lees meer over

/