logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Stop met dromen en begin met leven

-

The Secret Life of Walter Mitty is een ambitieuze, riskante maar over de hele lijn geslaagde film van én met Ben Stiller. Hij speelt de Walter Mitty uit de titel, een dagdromer die zich plots in een wild avontuur stort.

Ben Stiller schittert zowel voor als achter de camera in dit visueel verbluffende drama rond een dagdromer die door omstandigheden gedwongen wordt om in het echte leven zijn meest wilde fantasieën te overtreffen. Een grote, grootse en warme film.

Rio collection: 

Mitty, Walter Mitty

 • Walter Mitty is een gewone, misschien ietwat timide man met een passie voor zijn werk bij het beroemde Life Magazine, een onuitgesproken verliefdheid op een collega en een groeiend besef dat zijn job in gevaar is door de evolutie in het medialandschap. In zijn dagdromen is Walter echter de man die de wereld redt en wanneer het stof opklaart het nog zwijmelende meisje krijgt. Een reorganisatie van zijn bedrijf en een mogelijk professionele fout dwingen hem echter om die dromen op de waakvlam te zetten en zich in een avontuur te storten dat zijn stoutste fantasieën zal overtreffen. De jacht op een ongrijpbare fotograaf leidt hem de halve wereld rond en dropt hem van de ene levensgevaarlijke situatie en wonderbaarlijke plek in de volgende. 

Stiller-style

 • Je bent ervoor of niet, maar Ben Stiller heeft een eigen stijl. Hij ziet er geen graten in zichzelf te kakken te zetten, maar meer nog combineert hij schaterlachhumor met herkenbare menselijke ambities. De stuntelende Ted die in There’s Something about Mary een tweede kans krijgt bij zijn eerste liefde. De onzekere Greg die een goede indruk wil maken op zijn schoonouders in Meet the Parents. Als regisseur scoorde Stiller goede kritieken met zijn mix van scherpe-humor-met-een-hart die Zoolander en Tropic Thunder tot cultsuccessen maakte. Dit is echter zijn meest ambitieuze en gewaagde project. Een film die zich maar moeilijk onder een genre laat vastpinnen, die op hart en lachspieren werkt en die kijkers pretentieloos vermaakt zonder je intelligentie te beledigen. 

Droom of realiteit?

 • Je beseft niet altijd onmiddellijk wanneer je in een van Walter’s dagdromen terechtkomt en dat is precies de bedoeling. Ben Stiller ging voor dat gevoel dat je wel eens kan hebben terwijl je tegen iemand praat maar er zich in je hoofd een totaal ander scenario afspeelt. Droom- en echte wereld lopen hier naadloos in elkaar over, zonder abrupte overgangseffecten of speciale kleurfilters. Het enige fantastische zit in de onwaarschijnlijkheid. Zoals het epische gevecht tussen Walter en zijn nieuwe baas Ted dat makkelijk in de laatste Spider-Man of gelijk welke Avengers-film had gepast. Stiller ging voor een maximum aan gewone shots en een minimum aan digitale effecten. Voor dat laatste deed hij beroep op Guillaume Rocheron, de man die op dat terrein heel mooie dingen deed in Life of Pi

Is dat niet … ?

 • Ook voor de camera draagt Stiller de film grotendeels in zijn eentje. En dat doet hij verdomd goed. Zijn ernstige rollen zijn op een hand te tellen en hoewel een lach nooit lang op zich laat wachten, is dit geen typische komedie. We zien voor Stiller dezelfde toekomst met donkere experimenten die Steve Carell momenteel met succes aanboort. Kristen Wiig zet een overtuigend object van Walter’s amoureuze fantasieën neer en Sean Penn, die eigenlijk zichzelf speelt, neemt genoegen met een eerder bescheiden rol. Nee, dan valt Adam Scott als de arrogante nieuwe baas van Walter meer op. Scott slaagt erin om zijn sympathieke look en reputatie om te buigen naar een personage dat je liever de hand niet schudt. Respect ook voor het tragikomisch meesterschap van Patton Oswalt.

Wist je dat …

 • … alle Groenland-scènes in IJsland gefilmd werden?

  … de dronken helikopterpiloot grapt dat er  “zoiets van 8 mensen wonen in Groenland” en je daar in de film ook maar acht verschillende ziet?

  … de producers acteurs Jim Carrey, Stiller’s beste maatje Owen Wilson, Mike Myers en Sasha Baron Cohen overwogen voor de titelrol?

  … je in elk van Walter’s dagdromen een indicatie kan ontdekken van wat er gaat gebeuren?

  … Stiller bijna verdronk toen de golven plots iets hoger dan verwacht waren na zijn duik in oceaan?

  … dat die ‘oceaan’ eigenlijk de Noordzee is. 

Lees meer over:

/ / / / / / /