logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Telenet blijft investeren in de Vlaamse film

-

Met maar liefst 12 nieuwe releases beleeft de Vlaamse film zijn drukste najaar ooit. Bovendien blijft hun vertoning op binnen- en buitenlandse festivals zelden zonder bekroning. Wij zijn trots een rol te spelen in dit successcenario.

Bij Telenet zijn we grote fan van de Vlaamse film. We geloven in een sterk Vlaams productielandschap met gevarieerde producties van zowel nieuw talent als van gevestigde waarden.

Daarom hebben we in 2013 steunfonds STAP opgericht. Hiermee investeren we, verspreid over vier jaar, 30 miljoen euro in de Vlaamse film. En dat levert een sterk en divers aanbod op. Bekijk deze nieuwe films nu in de bioscoop of al binnen een paar maanden in je huiskamer bij Play en Play More!

 

  • ‘Seizoensopener’ Paradise Trips van Raf Reyntjens vertelt het verhaal van de uitgebluste buschauffeur Mario. Tijdens zijn laatste busrit naar een festival in Kroatië ontdekt hij niet alleen een fascinerende nieuwe wereld, maar ook een onverwachte kant van zichzelf.
  • In Lukas Bossuyt’s debuutfilm Terug Naar Morgen ontdekken Matteo Simoni en Koen De Graeve de gevaren van e-mails sturen naar het verleden. Een spannende en romantische film die je gezien moet hebben.
  • Galloping Mind, de eerste film van choreograaf Wim Vandekeybus, vertelt het verhaal van twee kinderen die hun gemeenschappelijk lot ontdekken. Het is het begin van een bewogen ontdekkingsreis naar hun roots én hun onafhankelijkheid.
  • FC De Kampioenen: Jubilee Generale van Jan Verheyen deed van zich spreken met het sterkste openingsweekend voor een Vlaamse film ooit. In de film viert de populairste Vlaamse voetbalclub zijn 25-jarig jubileum. En voor dat feest zijn ook de originele castleden opnieuw van de partij.
  • D’Ardennen opende het filmfestival van Gent en maakte internationaal indruk in Toronto. Het debuut van Robin Pront, over twee broers die hun leven weer op de rails moeten krijgen na een mislukte homejacking, wordt omschreven als ‘Flemish noir’. De film is niet geschikt voor kijkers die niet tegen een stootje kunnen.
  • Ook Black van Adil El Arbi en Bilall Fallah is niet voor gevoelige kijkers. Het moderne Romeo en Julia-verhaal over Brusselse stadsbendes viel al in de prijzen op het filmfestival van Toronto en kreeg ook bij ons schitterende reviews. Een meer dan waardige opvolger van Image, die in september tijdens de Ensors bekroond werd met de Telenet-publieksprijs.
  • Zes mannen gaan op zoek naar de liefde of het geluk van hun leven. Wat er dan gebeurt, ontdek je in de romantische komedie Wat Mannen Willen. In het regiedebuut van Filip Peeters schittert een topcast met o.a. Jonas Van Geel, Adriaan Van den Hoof, Tom Audenaert, Gène Bervoets, Louis Talpe, Ben Segers en Nathalie Meskens.

En ook de komende maanden staan er nog een massa mooie titels klaar die Telenet ondersteunde. Mega Mindy vs. Rox (Matthias Temmermans), Broer (Geoffrey Enthoven), Problemski Hotel (Manu Riche), Achter De Wolken (Cecilia Verheyden) en Vincent en het Einde van de Wereld (Christophe Van Rompaey) zullen zorgen dat de Vlaamse cinema in 2016 sterk uit de startblokken schiet!

Rio collection: 

Lees meer over:

/ / /