logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Telenet steunt Vélo Afrique in Kameroen

-

Op het einde van de maand februari stopt het toertjes crossen in Vlaamse velden, vanaf maart worden de kinderkopjes uit de Vlaamse kasseistroken getrapt. En nét daartussen heb je Vélo Afrique!

Vélo Afrique is een mountainbiketocht in Afrika voor sportievelingen met een groot hart. Tom Meeusen hangt z'n fiets nog niet aan de haak en gaat als peter van Vélo Afrique het peloton door de Afrikaanse brousse gidsen. Het is geen wedstrijd maar toch zijn er prijzen te winnen: Afrikaanse couleur locale, straffe sportieve prestaties en de hoofdprijs... beter onderwijs in Afrika! 

Onze Telenet collega's Gert, Bart, Johan, Geertrui en Jeroen gaan voluit voor de hoofdprijs! We volgen hun avonturen net als vorig jaar via de Facebookpagina van Vélo Afrique en wensen hen veel succes met de acht pittige fietsetappes.

Van Senegal tot Kameroen

Vijf edities lang was Senegal de uitvalsbasis van Vélo Afrique. Met de fondsen die verzameld werden door de deelnemers bouwde Vélo Afrique vier scholen in en rond Dakar. Met resultaat, vandaag hebben zo'n 2500 kinderen toegang tot kwalitatief onderwijs. 

Dit jaar trekt Vélo Afrique voor het eerst naar Kameroen. De dertig deelnemers fietsen een lus van 700 kilometer in een groener decor en over meer hellingen vergeleken met Senegal maar met hetzelfde doel, toekomstperspectief voor de kinderen!

Telenet ondersteunt Vélo Afrique

We sturen onze kopman Tom Meeusen en vijf straffe collega's naar Kameroen, maar we doen graag meer voor dit mooie sociale project.

Op Vélofollies werden originele fietstasjes verkocht die gemaakt werden uit gerecycleerde Telenet banners. Tijdens de warmste week van Studio Brussel werden koekjes verkocht. De opbrengst van beide initiatieven storten we integraal naar Vélo Afrique.

Iedereen kan deelnemen aan Vélo Afrique.
Als je gaat, stuur je ons een kaartje?

Rio collection: