logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Telenetters behouden het geel op de Col du Galibier

-

De 3de editie van Climbing for Life was het voorbije weekend een groot succes. Maar liefst 2300 deelnemers leverden een meer dan puike prestatie. Onder hen 20 sportieve Telenet-collega's.

Het opzet van de derde editie van Climbing for Life was weerom: mensen doen sporten en bewegen, zichzelf overtreffen, een persoonlijk doel bereiken en niet onbelangrijk, de astma- & mucoproblematiek onder de aandacht brengen.

Anders dit jaar, was dat Think-Pink ook uitgenodigd werd. Zo stond het Climbing for Life sportevenement, meteen ook in het teken van de strijd tegen borstkanker.

Voor een 20-tal Telenetters reden genoeg om mee te fietsen en het bezit van hun gele trui te verdedigen. Benieuwd of zij het geel na de massabeklimming behielden?

De benen werden vrijdag getest. Hoe zij het er effectief van afbrachten vroeg ik deelnemend Telenetter Luc Strouven.

"De fietsers testten vrijdag de benen al uit op enkele straffe cols uit de koniginnenrit van de Ronde van Frankrijk eerder dit jaar.

Tof, maar het echte werk werd bewaard voor zaterdag. Om 7u30 begonnen de eerste deelnemers aan hun Climbing for Life.

Zes Telenet collega's startten in het geel voor de volledige klim van de Col du Télégraphe én Col du Galibier. Dat is 35 kilometer klimmen naar een hoogte van 2645 meter! De rest van onze ploeg van 20, pikte in Valloire aan om van daaruit de Col du Galibier mee op te rijden. Vlaams minister-president Kris Peeters, Sioen en Ozark Henry droegen ook hun steentje bij en reden vlot de mythische col op. Bij de fietsers zorgde Pascal Willaert als snelste voor het behoud van de gele wielertrui!

Maar veel belangrijker dan dat alles is dat de 20 astma- en mucopatiënten die een half jaar lang intensief begeleid werden ook zonder problemen boven kwamen. Wauw van een topprestatie gesproken en wat een emotionele ontlading! Op de top konden de deelnemers genieten van het zonnetje en barstte er spontaan een feestje los, wat 's avonds tijdens het slotevenement verder werd gezet. De organisatie reikte een cheque van ca. €165.000 uit aan de goede doelen die dit jaar centraal stonden.

Wat een super ervaring, hopelijk kunnen we ons volgend jaar opnieuw overtreffen op de fiets!"

Volgend jaar trekt Climbing for Life richting Pyreneëen. De formule blijft dezelfde en de nieuwe uitdaging: Col du Tourmalet...

Ben jij ook een kei op de fiets?
Mis de volgende Climbing for Life editie dan zeker niet!

Rio collection: 

Lees meer over:

/