logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Telenetters fietsen voor scholen in Senegal

-

Met De Ronde van Vlaanderen bereikte de wielergekte in de Vlaamse huiskamer het kookpunt. Minstens even wielergek zijn de deelnemers van Vélo Afrique die in Senegal, zo'n 5.500 km hier vandaan, hùn Ronde fietsen.

Bij Telenet dragen we Vélo Afrique een warm hart toe. Daar hebben we meer dan één goede reden voor: Vélo Afrique zet zich op een sportieve en avontuurlijke manier in voor beter onderwijs in Dakar. TFCT-kopman Tom Meeusen is peter van het sociaal project én net zoals vorig jaar fietsen enkele collega's mee in het peloton.

Ver weg van het Telenet-hoofdkwartier in Mechelen moutainbiken (vlnr) Peter, Jeroen, Geertrui, en Philippe in acht etappes van Gandiol naar Dakar. Goed voor 700 zanderige en broeierige kilometers. Tom Meeusen en Danny De Bie geven een duwtje waar nodig. Per gereden kilometer werven zij samen met de andere veertig deelnemers fondsen voor de bouw van scholen. 

Al drie scholen!

Na vier edities Vélo Afrique staat de teller op drie operatieve scholen in de armste wijken van Dakar. Scholen die uitgroeien tot een educatief en sociaal centrum en die voor veel kinderen hun enige hoop zijn op een betere toekomst.

Ik vroeg Philippe (Traffic & Settlement Manager bij Telenet), die net een dagetappe van 125 kilometer in de benen had, om een reactie: "Wat een fantastisch avontuur. Vandaag hebben we een zware etappe gefietst met stevige kopwind. En als je dan na 110 km nog in een mulle zandbak terechtkomt, is het even puffen en stoempen. Gelukkig is het iets minder warm dan vorig jaar.

Morgen fietsen we de Koninginnenrit, een etappe langs de verschillende schooltjes. Wat mij betreft hét hoogtepunt van Vélo Afrique. Het zit er nu bijna op en dat geeft toch een dubbel gevoel. Fysiek is het beste er nu wel af, maar voor de sfeer en de couleur locale wil ik toch nog wel een weekje blijven.

Wil jij onze collega's mee sponsoren? Volg hen op de Vélo Afrique Facebookpagina! Of waarom fiets je zelf niet eens mee?

Rio collection: 

Lees meer over:

/