logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Twee nieuwe gaming devices in 2013!

-

Gaming is hot! De industrie heeft qua omzet de muziek- én dvd-industrie ruim voorbij gestoken. Ik was vorige week in LA om er voor jou op de jaarlijkse E3-gamingbeurs te gaan proeven van de gamewereld van morgen.

Grootste nieuwsfeit? Zowel Playstation als Microsoft lanceren dit jaar een nieuw device, de respectieve PS4 en de XboxOne. Het wordt spannend! Dat merk je aan de manier waarop beide gamingreuzen tegen mekaar op communiceren.

Playstation mikt op de core gamer, met een vrij lage prijs (€ 399), een share button op de controller om gamevideos te delen op sociale media en de mogelijkheid om tweedehandsgames op verschillende consoles te spelen (wat tot nu toe geblockt was). XboxOne wordt daarentegen in de markt gezet als het ultieme entertainmenttoestel. Uiteraard als performantste gameconsole, maar ook als multimediaplatform: Instant schakelen tussen skypen, online browsen of games. Gewoon met je stem of via gebaren dankzij bijgevoegde Kinect-camera of met je smartphone of tablet. 

Ook goed nieuws: hoewel full HD (1080p) nu de top is, zijn beide machines klaar om in 4K uit te zenden. Da’s zo’n 4 keer beter dan nu. Geen enkele tv is daar vandaag voor uitgerust. Maar het is niet de eerste keer dat de gamingindustrie trendsetter wordt voor je home entertainment. In het verleden zorgden de Playstation 2 en 3 ook al voor de grote doorbraak van de respectieve DVD en Blu-Ray.

Veel gamers zullen (moeten) kiezen welke console ze in huis halen, maar ik ga voor allebei. Beide hebben zoveel exclusiefs te bieden dat ik echt niets wil missen…

Wil je graag alle details over de nieuwe consoles of het allerlaatste nieuws over games? Check dan 9lives.be, Vlaanderen’s grootste gamessite en community.

 

Rio collection: 

Lees meer over:

/