logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Veerle Baetens gaat internationaal in 'The Team'

-

De makers noemen het een Cop Roadmovie, die zich afspeelt in verschillende Europese landen. Zo speelt Veerle Baetens zij aan zij met Lars Mikkelsen. Het idee erachter: de 'Nordic Noir' uitbreiden naar de rest van Europa.

Drie doden
Drie lichamen worden gevonden in drie verschillende Europese steden: Kopenhagen, Berlijn en Antwerpen. De modus operandi wijst erop dat de drie moorden door één en dezelfde dader - of groep daders - zijn gepleegd. Er wordt een European Joint Investigation Team bij elkaar geroepen om de zaak te ontwarren, bestaande uit rechercheurs uit de drie landen: de Deense rechercheur Harald Bjorn (Lars Mikkelsen, onder meer uit The Killing), de Belgische Alicia Verbeeck (onze Veerle Baetens) en de Duitse Jackie Müller (Jasmin Gerat). Ze brengen hun bevindingen samen, en ontdekken al snel dat er iets veel groters in het spel is. Plotseling ontdekt dit internationale team dat het achter een machtig Europees misdaadsyndicaat aan zit, met belangen in de internationale prostitutie, drughandel en belastingfraude.

Nordic Noir
Dat de creatieve oorsprong van The Team uit Denemarken komt, zal ook te merken zijn aan de stijl van de serie. Er werd heel wat op locatie opgenomen in Duitsland, Oostenrijk en België, met scènes die zich onder meer afspelen op de Antwerpse Linkeroever en in de Lommelse Sahara, maar stilistisch zit de reeks stevig geworteld in de 'Nordic Noir', een kenmerkende stijl die we kennen uit Scandinavische series als The Killing, The Bridge en Wallander. Het idee van deze internationale co-productie, waarvoor Belgische, Deense, Oostenrijkse en Zwitserse productiehuizen de handen in elkaar sloegen, is om die dromerige, duistere, ijzige stijl naar een hoger niveau te tillen, en hem over het hele continent te verspreiden.

Nog meer Belgen
Baetens, Mikkelsen en Gerat zijn niet de enige topacteurs die opdraven in The Team. Ook Oostenrijk (met Nicholas Ofczarek) en Zwitserland (Carlos Léal) hebben hun betere acteurs. Hoofdproducent Peter Naderman was eerder betrokken bij The Killing en The Bridge. En ook de Belgische inbreng is groot: acteurs Koen De Bouw, Hilde Van Mieghem en Filip Peeters maken eveneens hun opwachting in de reeks, en van de vier Europese productiehuizen heeft het Gentse Lunanime een belangrijk aandeel in de serie. Ongeveer dertig procent van het totale budget dat werd uitgetrokken voor The Team komt overigens uit Vlaanderen, dankzij een belangrijke steun van het Vlaams Audiovisueel Fonds.

Je kan de afleveringen 1 t.e.m. 8 vanaf 5 juni bekijken bij Play More.

Rio collection: 

Lees meer over:

/