logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Vier films die je vlinders in de buik bezorgen

-

Nu de eerste streepjes zon op ons bolletje schijnen, laaien ook de romantische gevoelens weer op. Bij Play vind je nu vier films die je liefdesleven –als het dat al nodig heeft- een flinke boost zullen geven. 

Smoorverliefd

Met Smoorverliefd (2010) schreef en regisseerde actrice Hilde Van Mieghem haar derde film: een vranke en grappige komedie die zich in Antwerpen afspeelt, en die over de vier vrouwen in de familie Miller gaat: tienerdochter Eva (Aline Van Hulle), haar moeder Judith (Veerle Dobbelaere), haar tante Barbara (Wine Dierickx) en haar oudere halfzus Michelle (Van Mieghems dochter Marie Vinck). Ze zijn mooie, verstandige en dappere vrouwen, maar lijden tegelijkertijd allemaal aan een verloren ziel. Vinden zij de liefde?

Love Hurts

Vader Ben Bingham (Richard E. Grant) is kapot van zijn scheiding, maar laat zich door zijn 17-jarige zoon Justin (Johnny Pacar) onder handen nemen voor een makeover. Het plan lukt, en hij ontpopt zich snel tot een begeerde vrijgezel. Maar dan zien ze allebei hoe vreselijk oppervlakkig hun leven is geworden, en gaan ze op jacht naar de ware: voor de zoon is dat net dat éne onbereikbare meisje, voor de vader is het zijn ex (Carrie-Anne Moss) die ondertussen samen is met een andere man.

Alex & Emma

Schrijver Alex (Luke Wilson) heeft dertig dagen om een roman klaar te krijgen zodat hij uit de schulden geraakt. Hij roept de hulp in van stenograaf Emma (Kate Hudson), die echter meer blijkt te doen dan alleen maar zijn zinnen uittypen: ze stelt zijn verhaal - en tegelijkertijd, zonder het zelf te beseffen, zijn leven - in vraag. Natuurlijk bloeit er iets moois tussen de twee in Alex & Emma (2003), maar de verrassing zit ‘m in de manier waarop dat gebeurt.  

Bright Star

De negentiende-eeuwse dichter John Keats (Ben Whishaw, The Hour) voelt zich al snel aangetrokken tot zijn nieuwe buurmeisje Fanny (Abbie Cornish, Sucker Punch), maar zijn huisgenoot Mr. Brown (Paul Schneider, The Divide) had haar eerst gezien. Met Bright Star (2009) krijg je een forse brok oerklassieke romantiek geserveerd door Jane Campion, de regisseuse die ons ook al In the Cut (2003), The Portrait of a Lady (1996) en The Piano (1993) leverde.

Je vindt de Vlinders in de buik Special nog tot en met 7 mei bij Play. 

Rio collection: 

Lees meer over:

/ / / / /