logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Vlaamse film zet STAP vooruit

-

Ook met veel plezier naar Marina gekeken? Op het puntje van je stoel gezeten bij Het Vonnis? En eraf gevallen van het lachen tijdens FC De Kampioenen? Daar zit STAP voor iets tussen, het steunfonds van Telenet voor de Vlaamse film.

Bij Telenet zijn we namelijk grote fan van de Vlaamse cinema. Om er zeker van te zijn dat Vlaamse films gemaakt kunnen blijven worden en omdat we geloven in een sterk Vlaams medialandschap, richtten we in 2013 steunfonds STAP op. We investeerden daarin 30 miljoen euro voor een periode van vier jaar.

Dat leverde ondermeer deze cinefiele pareltjes op!

In Het Vonnis wil Koen De Bouw de moordenaar van zijn vrouw een toontje lager doen zingen. In Marina probeert Rocco Granata dan weer een toontje hoger te zingen.

In Flying Home tracht een Amerikaan een Vlaamse prijsduif op de kop te tikken. In Brabançonne probeert een Vlaamse harmonie een Waalse trompetist te strikken.

Hubert Damen en Geert Van Rampelberg zijn twee rechercheurs met een missie. De eerste wil in Witse de moordenaar van zijn nichtje vinden. De tweede zet in De Behandeling een klopjacht in en hoopt de verdwijning van zijn broertje op te lossen.

In Labyrinthus ontdekt de 14-jarige Frikke dat een boosaardig meesterbrein echte kinderen inzet in een computerspel. In Welp verandert een boosaardige boswachter een scoutskamp in een hel.

Een zware bende versus een vrolijke bende: in de zwarte actiekomedie Bowling Balls belanden de leden van een motorbende in een oorlog. In de doldwaze komedie FC De Kampioenen belanden de leden van een voetbalploeg in een misverstand.

In Plan Bart wordt het leven van Sarah op z’n kop gezet omdat haar vriend na 10 jaar vertelt dat hij geen kinderen wil. In 82 dagen in april wordt het leven van een ouderpaar op z’n kop gezet als ze door het overlijden van hun zoon een reis door Turkije maken.

Zes mannen op zoek naar de liefde of het geluk van hun leven? Wat er dan gebeurt, ontdek je in de romantische komedie Wat Mannen Willen. In deze filmproductie van Filip Peeters schittert een topcast, met o.a. Jonas Van Geel, Adriaan Van den Hoof, Tom Audenaert, Gène Bervoets, Louis Talpe, Ben Segers en Nathalie Meskens.

Ook Black behoort tot ons STAP-initiatief. Deze beloftevolle langspeelfilm van Adil El Arbi en Bilall Fallah toont de prangende keuze tussen liefde en loyaliteit.

Rio collection: 

Lees meer over:

/ /