logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Weg met de goede voornemens

-

Hoogste tijd om die goede voornemens - die je de voorbije weken onder druk van de familie gemaakt hebt - opnieuw lustig aan je laars te lappen met deze acht topfilms!

Stop met de schijn hoog te houden: jij bent niet gemaakt om als een saaie devoot de tien geboden na te leven in 2015. Hoogste tijd om die goede voornemens - die je de voorbije weken onder druk van de familie gemaakt hebt - opnieuw lustig aan je laars te lappen! 

Rio collection: 

Made

  • Waarom ga je niet voor de maffia werken? Dat doet Bobby ook. Hij is zijn tegensputterende bokscarrière en het aanslepende gedoe met zijn strippende vriendin grondig beu, en wil hogerop in het leven. In opdracht van een louche onderwereldfiguur zakt hij met zijn beste vriend - én klungel eerste klasse - Ricky af naar New York, om er geld te gaan witwassen. Door het luxeleventje dat ze daar leiden, dreigen de maten al snel hun initiële opdracht uit het oog te verliezen. Humor, actie en complicaties à volonté.   

Midnight In Paris

  • Stap je weldra in het huwelijksbootje? Word dan doodleuk verliefd op iemand anders - in een ander tijdperk! Waarom ook niet? Het overkomt de nostalgische Hollywood-scenarist Gil (Owen Wilson) die samen met zijn toekomstige bruid en schoonfamilie op vakantie is in Parijs. Elke avond duikt hij klokslag middernacht terug in de tijd, om er anno 1920 te feesten met onder meer Josephine Baker, Cole Porter, Jean Cocteau, Ernest Hemmingway én zijn hart te verliezen aan de minnares van Pablo Picasso! 

The Wolf of Wall Street

  • Streef anders patserig  naar complete wereldheerschappij, en ga tijdens je arrogante veroveringstocht over lijken. De levenswandel van Jordan Belfort levert alleszins goeie cinema op. Hij begint zijn carrière onderaan de ladder op Wall Street, waar hij de kneepjes van het vak leert. De criminele bal gaat pas aan het rollen wanneer Jordan een dubieuze firma opricht en met zijn agressieve verkoopspraatjessystemen opzet om de beurs te manipuleren. Het vergaarde geld vliegt massaal door ramen en deuren.  

Brothers

  • Is je broer voor het vaderland zijn leven aan het wagen in Afghanistan, en wordt hij als vermist opgegeven? Geen probleem: pik gewoon zijn vrouw in. Dat lukt het best door eerst nauwe vriendschapsbanden te smeden met zijn dochtertjes: het hart van een moeder valt nu eenmaal het makkelijkst via haar kinderen te veroveren. Het is deze scrupuleuze daad van familieverraad die ervoor zorgt dat Grace (Natalie Portman) als een blok valt voor Tommy (Jake Gyllenhaal), wanneer haar man (Tobey Maguire) spoorloos verdwijnt. 

Miss Nobody

  • Wist je dat iemand vermoorden je promotie kan opleveren? Tot dat inzicht komt medische secretaresse Sarah Jane McKinney, die per ongeluk haar baas vermoordt en zo een betere functie aangeboden krijgt. Ze ziet het als een teken van God en besluit van moorden een gewoonte te maken. Ze kiest niet zomaar lukrake doelwitten, maar steevast de juiste personen op de juiste plaats; zodat ze nadien ongegeneerd hun positie kan innemen. En Sarah ziet er op het eerste gezicht nochtans behoorlijk onschuldig uit...  

Monster-in-Law

  • Moei je anders even met de trouwplannen van je zoon, zet alles dictatoriaal naar je ijzeren hand en tracht je toekomstige schoondochter weg te jagen. Het overkomt Charlotte (Jennifer Lopez) die na een hopeloos liefdesparcours eindelijk haar prins op het witte paard ontmoet. Tot die droom aan diggelen geslagen wordt, wanneer ze kennismaakt met diens moeder Viola (Jane Fonda): een draak van een vrouwmens die net haar job als nieuwsanker kwijtspeelde en van plan is om haar zoon voor zich te houden.  

Last Night

  • Zet eens een paar daagjes lustig de bloemetjes buiten. Dat kan perfect voor Joanna (Keira Knightley), wanneer haar echtgenoot Michael (Sam Worhtington) op zakenreis vertrekt met een knappe vrouwelijke collega. Omdat ze haar man van ontrouw verdenkt, is ze meteen een stuk minder terughoudend wanneer ze een ex-lief tegen het lijf loopt. En daar hoeft ze zich nauwelijks schuldig over te voelen, als we later ontdekken dat ook Michael op zakenreis een scheve schaats rijdt. Trouw aan mekaar blijven, is zo 2014! 

Thank You For Smoking

  • Roken is verdomd gezond voor je humeur! Zo denkt Nick Naylor - ondervoorzitter van een tabaksvereniging - er over. Hij tracht al jarenlang het verband tussen roken en longkanker wetenschappelijk te ontkrachten. Zijn onderzoek wordt royaal gesponsord door tabaksproducenten. Om de antirookcampagnes een hak te zetten, besluit hij zich in te laten met product placement van sigaretten in films. Trek gerust nog eens met volle teugen aan je sigaret en blaas nonchalant rookpluimen in het gezicht van je onthutste buur.

Lees meer over:

/ /