logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Welkom in het griezelhotel!

-

Het gloednieuwe 'American Horror Story: Hotel' druipt van de spanning, suspense en griezel. Waarom heeft het huivergenre zoveel aantrek bij het grote publiek de laatste jaren? Wat maakt horror cool? Wij vonden vijf redenen... 

Sexy 

Yep, horror is sexy! Een vampier die al rampetampend passioneel iemands nek zoent, heeft iets erotisch. In veel gevallen ruilt de prooi zijn/haar menselijke leven in voor een onsterfelijke toekomst. Ook in 'Hotel' wordt er flink wat tussen de lakens gedoken en geknoeid met bloed. 

Freaky 

De bizarre wezens en creaturen die bij horror vaak in schaduwen en mist opduiken, zijn soms ontzettend creatief bedacht. Of wat dacht je van een gezichtsloze kwelduivel die gewapend met een macabere boor door de donkere gangen van Hotel waart. 

(Anti)helden 

Horror is hét genre bij uitstek waarin niets is wat het lijkt, en voorspelbaarheid soms helemaal anders uitdraait. Een bekende acteur of actrice in de hoofdrol is géén garantie dat het personage de eindgeneriek overleeft. En iemand die eruitziet als slachtvee, wordt soms een held(in). 

Kermisattractie 

Lichten uit, geluid op maximum: de show kan beginnen. Horror wordt op die manier een beleving; een dolle achtbaanrit door een spookhuis waar sfeer, psychologische manipulatie en vakkundige schrikeffecten inwerken op al je zintuigen. Hotel is een cool spookhuis! 

Licht in de duisternis 

Hoe belabberd het leven op sommige momenten kan uitdraaien: wie naar horror kijkt, ontdekt dat anderen het nog een flink pak erger te verduren krijgen. De ellende van griezelpersonages gadeslaan, geeft soms steun, hoop of troost. Horror als therapie...

Rio collection: 

Lees meer over:

/ / /