logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Allez, Tom! Wie wint de Ronde van Vlaanderen?

-

Het is vandaag de dag van De Ronde van Vlaanderen, de hoogmis van het Vlaamse wielrennen. De Belgen horen, omwille van verschillende redenen, niet tot de absolute topfavorieten. Maar wie gaat de Ronde volgens jou winnen?

  • Beeld: Ciné Cri de Coeur/Delux Productions/BosBros/Anchorage Entertainment

Fabian en Peter

Volgens de kenners en het wielerjournaille zijn er eigenlijk maar twee echte favorieten: Fabian Cancellara en Peter Sagan. Pozzato en Chavanel en zelfs Voeckler zijn de gevaarlijkste outsiders.

 

De Belgen

Wereldkampioen Gilbert is er niet bij omwille van ziekte. Het is nog raden naar de vorm van Tom Boonen doordat zijn voorbereiding aan het begin van het seizoen tweemaal werd verstoord. Ex-winnaar Nick Nuyens zit in de studio van Sporza. Moeten we hopen op een krachtexploot van Van Avermaet? Of misschien zelfs een ‘Volderke’?

 

Allez, Eddy!

Wint er vandaag toch geen Belg, geen getreur, je kunt de kater altijd wegspoelen met de Vlaamse nostalgische wielerkomedie Allez, Eddy!, waarin een 11-jarig wielergek jongetje in 1975 droomt van een ontmoeting met de allergrootste: Eddy Merckx. Hiervoor moet hij wel de kermiskoers van het dorp winnen.

 

Allez, Eddy! kan je opvragen in de TV-theek in Film à la carte. PRIME-abonnees kunnen de film opvragen via PRIME à la carte.

Wie gaat volgens jou de Ronde van Vlaanderen winnen?

Rio collection: