logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

De eerste verlengingen in de NBA Finals.

-

‘South Beach, bringin’ the heat.’ Op de tonen van Miami van Will Smith – hoe anders – landen we in het zuiden van Florida. 2 uur later dan gepland en met de nodige stress na een dag vol vertragingen, maar we zijn in Miami!

En dat voor de apotheose van een geweldige en vooral onvoorspelbare NBA Finals. Maar wat er ons te wachten stond, dat konden we onmogelijk weten.

De 3 wedstrijden die we in San Antonio hebben gezien, werden allemaal met een groot verschil beslist en dus was het wachten op die ene thriller, die ene wedstrijd waardoor je bijna van je stoel valt van de spanning. Wel, die hebben we gekregen in Miami. Met nog een paar minuten op de klok leken de Spurs op weg naar de overwinning – en dus ook de titel - en de American Airlines Arena begon stilaan leeg te lopen. Het domste wat je als supporter kan doen natuurlijk, want in sport – en zeker in basketbal – zijn mirakels nooit ver weg. 

Dat werd ook nu nog eens bewezen. De laatste minuten waren een roller coaster van emoties. Het ene moment leken de Spurs het toch te gaan redden, het andere moment was het Miami dat alles weer in handen had. Uiteindelijk besloten de basketbalgoden om de regerende kampioen wat meeval te geven. San Antonio liet een paar cruciale vrije worpen liggen en Ray Allen zorgde er met een ultieme driepunter voor dat we de eerste verlenging van deze Finals te zien kregen. 

Ook daarin was het weer Miami dat net dat tikkeltje extra geluk had. Ondanks een paar domme balverliezen hielden ze het hoofd boven water en kwamen ze op het einde zelfs nog heel goed weg nadat de scheidsrechters duidelijk contact tussen Allen en Manu Ginobili van de Spurs door de vingers zagen. Een absolute klassieker die ervoor zorgt dat we een 7e en beslissende wedstrijd krijgen.

Wat een ongelofelijke match! De beste ervaring die ik op sportvlak heb meegemaakt. Dat ik daar bij mocht zijn, in het stadion. Ik kan het zelf eigenlijk nog altijd niet geloven. Deze Finals moeten nooit ophouden als het aan mij ligt, maar dat zal donderdag toch gebeuren. Dan weten we wie zich tot NBA-kampioen van het seizoen 2012-’13 kroont.

Zeker kijken, tot dan!

Dennis

 

 

Rio collection: 

Lees meer over:

/ /