logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

NBA Finals: het avontuur wordt alleen maar groter!

-

Mijn hele jeugd droomde ik ervan om in een NBA-ploeg te spelen. Dat is me niet gelukt. Maar nagenieten van een wedstrijdje op 't parket van de Spurs, kan ik wel.

Bijna alle jonge basketbalspelers dromen ervan om ooit in de NBA te spelen, maar de kans dat je daar geraakt, ligt dichter bij 0 dan bij 1%. Zeker als je in het kleine België geboren wordt. Ook ik heb mijn hele jeugd gehoopt om ooit in het tenue van een NBA-ploeg op die mooie parketvloer te mogen spelen, maar zoals u waarschijnlijk al kan raden is me dat niet gelukt. Op mijn 2e dag in San Antonio heb ik daar iets aan kunnen doen. Een NBA-speler zal ik nooit worden, maar een wedstrijd op een NBA-veld spelen, kan ik van mijn bucket list schrappen.

 

De internationale pers speelt tijdens elke Finals vriendschappelijk tegen elkaar en dit jaar gebeurde dat in het AT&T Center, het stadion van de Spurs. De zitjes in de tribunes waren leeg en het spel was soms niet om aan te zien, maar die 1e driepunter los door het netje zien vallen, gaf me toch een echte kick. Wat het helemaal mooi maakte, was dat ex-NBA-speler Jalen Rose (nu analist voor de Amerikaanse televisie) en mijn favoriete Amerikaanse journalist Bill Simmons hun basketbalschoenen ook uit de kast hadden gehaald. Wie me een jaar geleden had gezegd dat ik op het veld van de Spurs met iemand als Jalen Rose zou staan lachen en roefelen, had ik gek verklaard.

 

De dag nadien zie ik diezelfde Rose terug in het AT&T Center, voor de start van wedstrijd 4. Ik probeer oogcontact te maken, maar verwacht niet echt dat hij me nog herkent. Verkeerd gedacht blijkt dus. De 2.03 meter grote Rose staat recht van zijn stoel, komt me een halve knuffel geven en we praten even over ons wedstrijdje. Wat een crème van een mens! Later op de avond neemt Miami -op de vloer waar ik een dag eerder heb lopen zweten- revanche voor het pak slaag dat het in wedstrijd 3 gekregen heeft en brengt het de stand in de serie weer in evenwicht. Dat betekent dat we sowieso nog naar Miami gaan voor wedstrijd 6 en een eventuele beslissend 7e duel. Maar eerst is er nog game 5 op zondag in San Antonio. Volop genieten dus van de laatste paar dagen in Texas. Uiteraard breng ik tijdens de komende wedstrijden live verslag uit voor jullie.

 

By the way, welk 3-punter shot herinner jij je nog levendig?

Rio collection: 

Lees meer over:

/ /