logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Wie is jouw favoriete Spartacus acteur?

-

Verraden door de Romeinen. Veroordeeld tot de slavernij. Herboren als gladiator. Het verhaal van de beruchte rebel van de Republiek veroverde de laatste jaren ook het kleine scherm. Maar welke acteur is nu de enige echte Spartacus?

  • Andy Whitfield Starz Media, 2010
  • Liam McIntyre Starz Media, 2012
  • Crowe Universal, 2000
  • Kirk Douglas Universal, 1960
  • Goran Visnjic Universal, 2004

Het personage van Spartacus is al decennialang één van de absolute favorieten van Hollywood. Wereldberoemd is de film Spartacus van regisseur Stanley Kubrick met Kirk Douglas in de titelrol. Zelfs E.R.-dokter Luka Kovac (rol van Goran Visnjic) waagde zich aan de rol van de ultieme gladiator. Hoewel de naam Spartacus nooit vermeld wordt in de film, lijkt het verhaal van Gladiator als twee druppels water op dat van Spartacus. De enorme krachttoer van Russell Crowe leverde hem een Oscar voor Beste Acteur op.

RIP Whitfield 

Het gigantische succes van Gladiator plaveide de weg voor talrijke epische sandalenfilms en resulteerde 10 jaar later in de serie Spartacus. Met zijn unieke mix van realistische slowmotion actiescènes, ‘graphic novel’ effecten, brutale veldslagen en heftige seksscènes werd Spartacus in no time een episch televisie-event. De absolute ster van de serie werd Andy Whitfield, een onbekende acteur die enkel door fans van McLeod’s Daughter op straat herkend werd. Maar als non-Hodgkinlymfoon bij hem wordt vastgesteld, haalt hij zelfs de première van zijn eigen serie niet. Hij sterft op 11 september 2010.

McIntyre 

Het immense succes van de serie resulteert in een tweede seizoen. Deze keer wordt Liam McIntyre uitgekozen voor de rol van Spartacus. Opnieuw een onbekende acteur die eerder enkel meespeelde in een aflevering van Neighbours en The Pacific. Ondanks zijn ondergewicht, leverde hij zo’n sterke auditie af dat zelfs Whitfield zijn zegen gaf om de zwaar gesolliciteerde rol over te nemen. McIntyre schittert ook in het derde en laatste seizoen War of the Damned

Alle seizoenen van de topserie Spartacus kan je bekijken via Series à la carte. PRIME-abonnees kunnen alle seizoenen opvragen via PRIME à la carte.

 

Rio collection: 

Wie is jouw favoriete Spartacus acteur?

Stem

Lees meer over:

/ / / /