logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

F1-ontknoping op Sporting Telenet!

-

Nico Rosberg telt momenteel zeventien WK-punten minder dan ploegmakker Lewis Hamilton. Om alsnog wereldkampioen te worden moet Rosberg de slot-GP winnen en hopen dat Hamilton hoogstens derde wordt. Alles kan nog!

 

Titanenstrijd

Nico Rosberg en Lewis Hamilton vechten al een heel seizoen een titanenstrijd uit om de wereldtitel in de koninginnenklasse van de autosport. De Mercedes-ploegmaats domineerden de F1-wereld vanaf de openingsrace in Australië en kunnen in de allerlaatste GP van het seizoen in de Verenigde Arabische Emiraten allebei nog wereldkampioen worden. De Red Bulls van uitdagers Daniel Ricciardo en uittredend wereldkampioen Sebastian Vettel volgen op ruime afstand. Ricciardo is overigens de enige (!) F1-piloot die de Mercedes-hegemonie dit seizoen kon doorbreken. De Australiër won drie GP's, Hamilton en Rosberg verdeelden de overige vijftien GP's onder hun tweetjes.

Zeventien punten

Lewis Hamilton gaat als leider de laatste Grote Prijs in. De Britse wereldkampioen van 2008 telt zeventien punten meer dan Rosberg en is zeker van een tweede wereldtitel als hij in de top-2 finisht. Uitdager Nico Rosberg boekte dit seizoen meer GP-overwinningen dan in zijn eerste acht jaren in de Formule 1 samen (vijf tegenover drie, acht in totaal). De Duitser is wereldkampioen als hij de GP van Abu Dhabi wint en Hamilton hoogstens derde wordt. Eindigt Hamilton niet in de top tien of rijdt hij de wedstrijd niet uit dan nog moet Rosberg op zijn minst vijfde worden. 

Spanning verzekerd


Hoe dan ook: de autosportfans zitten zondag 23 november op het puntje van de stoel om de ontknoping van het F1-seizoen live te volgen. Op Sporting Telenet zitten ze alvast op de eerste rij. F1-kenners Peter Baert & Bas Leinders analyseren de laatste GP van het seizoen vanuit de studio, Kris Wauters en Gert Vermersch zorgen voor het deskundige commentaar bij de slotrace. Uiteraard worden ook voor deze race zes verschillende kanalen ingeschakeld om alles optimaal te kunnen volgen. Zo kan je op je second screen de tijdsverschillen, de pit lane en het zicht vanuit de cockpit integraal volgen.

Programma


13u30: Sporting Live met Peter Baert & Bas Leinders (Sporting HD1)
13u50: GP van Abu Dhabi - algemeen (Sporting HD1)
13u55: van Sporting 4 t.e.m. Sporting 8: On Board, Pit Lane, Timing Information, Driver Tracker & Highlights

Rio collection: 

Lees meer over:

/

Nog geen Sporting Dagpas?

Met Sporting Telenet haal je Formule 1 én topvoetbal naar jouw woonkamer! Heb je nog geen abonnement? Blijf dan niet in de pit lane hangen en neem een Sporting Dagpas! Voor maar 9,95 euro kan je een hele dag genieten van het Formule 1-spektakel en nog veel meer.