logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Gezocht: de ster achter de medewerker

-

“Je zal mij nooit zelf op een podium zien, daarvoor ben ik niet de geschikte persoon. Maar mensen met talent een hart onder de riem steken, dat is écht mijn ding!” bijt Barbara de spits af. 

Count me in!

“Zo’n tien jaar geleden wilde onze toenmalige CEO het jaarlijks personeelsfeest nieuw leven inblazen. Het moest vooral een show worden voor én door onze mensen, leuk en informatief tegelijkertijd.” schets Barbara de start. Via Paul, de Event Manager, kreeg ze de vraag of ze mee wou bouwen aan de jaarlijkse bijéénkomst voor alle Telenetters. “En elk jaar opnieuw ben ik ongelooflijk blij wanneer Paul mij vraagt om mee te werken, dan vlieg ik er met volle goesting in. Want ook al is het event zelf al enkele keren van naam veranderd, het echt loslaten zal ik nooit doen.” Barbara hoeft zelf niet in de spotlight te staan, ze werkt liever achter de schermen. “Ik geniet er des te meer van om anderen te zien schitteren op het podium en ben trots om te merken dat mensen na de show hun talent echt erkend zien.”

Véél talent

Een personeelsfeest organiseren voor zo’n 3000 collega’s neemt best wel wat tijd in beslag. “Toch weten we de klus elk jaar in een heel korte tijd te klaren. Het is dan ook echt top-teamwerk! Samen met Paul en de collega’s van interne communicatie vorm ik het kernteam. Daarnaast worden we professioneel ondersteund door het productiehuis, een regisseur, een zangcoach,….” vertelt Barbara. Zelf staat ze in voor de casting van alle medewerkers die een rol hebben tijdens de show. “Ondertussen heb ik een erg uitgebreid netwerk van Telenetters met een speciaal talent. Van zangers, over fotografen, tot acteurs en zelfs stuntmannen… Ik ken ze allemaal.”

“Alles oké?”

Barbara weet als geen ander talent op te sporen en blijft telkens weer verbaasd over hoe getalenteerd de Telenet-collega’s zijn. Ze volgt de collega’s ook nauwgezet op in de aanloop naar de show. En heeft daarbij opvallend veel aandacht voor de mens achter de medewerker. “Ik probeer op elke repetitie aanwezig te zijn en hou goed in de gaten of iedereen zich comfortabel voelt. Want geloof mij, optreden voor een volle zaal brengt heel wat stress met zich mee. De dag van de show zelf zijn de zenuwen dan ook torenhoog en nadien volgt een enorme ontlading.”

‘Wat kan jij zoal?’

Barbara weet zo gepassioneerd te vertellen over de organisatie van het personeelsfeest, dat je haast zou vergeten dat zij daarnaast ook nog een fulltime job heeft bij Telenet. “Ik heb al verschillende dingen gedaan bij Telenet en op dit moment werk ik bij de IT-afdeling. Dat is op zich geen toeval, want ik ben IT-er van opleiding. Toch ben ik een atypisch profiel.” Als Vendor Relationship Manager gaat ze op zoek naar het talent achter de IT-consultant en zet ze haar groot netwerk voortdurend in om de juiste partners te vinden. Haar talent-radar komt dus ook in haar job goed van pas. “Erg leuk dat er ook binnen een technische afdeling als IT, aandacht wordt besteed aan de mens achter de techneut. Want dat menselijke wil ik overal meedragen, waar ik ook werk.” besluit Barbara.

Rio collection: 

Lees meer over:

/