logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Kies zélf je Wifi-wachtwoord

-

“Wat is je Wifi-wachtwoord?” en “Kan je nog eens herhalen?”. 2 vragen die je krijgt elke keer iemand op bezoek komt. Wel, in plaats van telkens een reeks letters en cijfers af te drammen, kan je jouw wachtwoord makkelijk aanpassen.

Jouw standaard Wifi-wachtwoord van Telenet (WPA-PSK-key) staat op de zijkant van je modem. Zo moet je soms met een zaklamp gaan zoeken terwijl je gasten aan tafel met hun smartphone in de aanslag wachten.

Hoofd- of kleine letter?

De dappersten onder jullie hebben misschien geprobeerd het Wifi-wachtwoord vanbuiten te leren, maar dat is geen eenvoudige klus. Gelukkig kan je jouw wachtwoord in enkele korte stappen veranderen in iets dat je wél makkelijk kan onthouden.

Je Wifi-wachtwoord aanpassen

Open Mijn Telenet en ga naar Algemeen. Klik op Mijn thuisnetwerk en kies Modem details. Bij Beveiliging vind je de naam van je draadloos netwerk en je Wifi-wachtwoord. Daar kan je het veranderen in een woord of combinatie van letters en cijfers die je niet meer vergeet.

Eenmaal je wifi-wachtwoord is aangepast, zal je het nieuwe wachtwoord wel moeten herinvoeren op de toestellen die reeds met het oude wachtwoord waren ingelogd op je wifi-netwerk.

Je Wifi-wachtwoord onthouden

Let op: een makkelijk wachtwoord is geen goed wachtwoord. Het doel blijft om je Wifi-netwerk te beschermen tegen ongewenste surfers. Ga dus niet voor ‘paswoord’ of ‘123456’. We hebben alvast enkele tips om je nieuwe wachtwoord zo veilig mogelijk te kiezen!

 

Rio collection: 

Lees meer over:

/ /