logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Administratieve duizendpoot!


“Ik ben van nature eerder introvert. In een rol achter de schermen, zoals in mijn job als assistente van één van de directieleden, voel ik me dan ook als een vis in het water.” 

Toch verlegde Cindy haar grenzen en staat ze sinds enkele jaren ook in de spotlights...

Verlegenheid aan de kant

“De liefde voor toneel erfde ik van mijn mama. 25 jaar geleden zette zij haar eerste voetstappen in het theater. Als actrice en ook later als voorzitster van één van de plaatselijke toneelkringen. Toen al vond ik het leuk om er telkens bij te zijn. Jarenlang koos ik voor een plekje in de coulissen, maar zo’n vijf jaar geleden overwon ik mijn plankenkoorts. En sindsdien ervaar ik ook zelf wat het betekent om vol spanning naar een première toe te leven. En ja hoor, zelfs nu nog heb ik toch telkens weer die kriebels net voor het opkomen op scène.” Cindy trad nog verder in de voetsporen van haar mama en aanvaardde een plaats in het bestuur van de vereniging. “Ik focus me vooral op de organisatie van allerlei dingen, zo hoeven de acteurs zich enkel te concentreren op het toneelspelen. Beroepsmisvorming allicht.” knipoogt Cindy. “Naast de pure administratie, leef ik me ook op het werk 200% uit in het organiseren van meetings en offsites. Heerlijk om mijn creativiteit in te zetten om zo te zorgen dat iedereen het naar z’n zin heeft.”

Niet gewoon spelen

Elke jaar gaat de toneelkring door dezelfde cyclus. “We leven met z’n allen uiteraard toe naar de première. Die vindt plaats in februari. We spelen in totaal vijf voorstellingen en nadien gaat de riem er even af. In de zomerperiode geven we het startschot voor een volgende cyclus met een barbecue of een andere leuke activiteit en dan gaat ons leescomité aan de slag. Zij lezen allerlei stukken op een paar maanden tijd. In september beslissen we immers over het volgende stuk.” De toneelkring kiest er bewust heel gevarieerde stukken uit: “Van thriller tot komedie, we durven alles aan. Toch heb ik al gemerkt dat het publiek vooral graag lacht.” In de herfst wordt er volop gerepeteerd: “We komen twee keer per week samen, blokken tussendoor onze teksten en bouwen samen aan een passend decor. Als bestuurslid zorg ik daarnaast ook, samen met mijn medebestuur natuurlijk, voor affiches, het vastleggen van de brouwer, het versturen van uitnodigingen,… Een goed draaiboek komt van pas om alles rond te krijgen!” weet Cindy uit ervaring.

Unieke stempel

Een viertal jaar geleden overleed de mama van Cindy aan borstkanker. Toen kwam de vraag om de leiding van de vereniging over te nemen: “Ik wou mama’s werk absoluut verder zetten. Zij bouwde de vereniging immers op tot de warme familie die het nu is, een diverse groep waarin leeftijd geen rol speelt. Toch ben ik geen exacte kopie van mijn mama en durf ik een andere insteek te gebruiken.” Sindsdien zijn de dagen van Cindy nog wat beter gevuld. “In het drukke leven van alledag is het niet evident om voldoende tijd te maken voor vrijwilligerswerk. Ik heb dan ook een enorm respect voor alle vrijwilligers, in welke vereniging dan ook.” Voor zichzelf waakt ze er over dat er naast toneel en het werk ruimte overblijft om ook eens iets anders te doen. “Gelukkig is sterk agendamanagement één van mijn stokpaardjes.” besluit Cindy.

Lees meer over:

/