logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Altijd maar voetbal!


Jong talent aan de lijn? Imran Achakkar, beloftevolle zaalvoetballer en Customer Retention medewerker, vertelt! #EenVanOns

Imran won afgelopen december samen met de Belgische ploeg het EK zaalvoetbal voor -21-jarigen. Als tweede kapitein van het team vertelt hij vol trots over het avontuur: “Nooit eerder is een Belgisch team er in geslaagd zo hoog te eindigen op een internationaal zaalvoetbaltornooi. We schreven in Spanje dus echt geschiedenis.”

Hard tegen hard

In september 2014 startte het verhaal met een open selectiedag: “We waren met zestig kandidaten. Stuk voor stuk talentvolle, jonge zaalvoetballers. Eén keer per maand kwam de groep samen om te trainen. Na elke sessie vielen opnieuw spelers af. Erg stresserend, maar wel de moeite waard!” Imran schopte het uiteindelijk tot de selectie van twaalf spelers. Hij vroeg last minute vakantie aan en stapte op het vliegtuig. “De eerste wedstrijd tegen Spanje was erg zwaar. Op internationaal niveau gaat het er heel wat harder aan toe. Nadien hebben we tactisch erg goede wedstrijden gespeeld en na een 1-4 overwinning tegen Tsjechië werden we tot Europees Kampioen gekroond. Een fantastische ervaring!”

Samen naar de top

Ook al is het spelletje in de zaal nog steeds het kleine broertje van het veldvoetbal, toch leeft Imran als een topsporter: “Zes op zeven dagen ben ik aan het voetballen, het is echt een obsessie. Met mijn club Salaam Mechelen spelen we in derde nationale. Onze jonge groep doet het erg goed en we hopen ieder jaar dichter bij de top te komen.” Of hij ooit de overstap overwoog naar de grasmat? “Zo’n tien jaar geleden ging ik samen met enkele schoolmakkers naar een testtraining in de zaal. Ik had onmiddellijk de smaak te pakken. Bij Salaam Mechelen ben ik uitgegroeid tot een vaste waarde in het eerste elftal, wat altijd mijn doel was. Tot afgelopen seizoen heb ik er zelfs nooit aan gedacht ook op gras te spelen. Sinds kort combineer ik beiden. Zo ontwikkel ik nog meer kracht en spelinzicht.”

Geen prof-carrière

In het zaalvoetbal vallen geen fortuinen te verdienen, zo blijkt: “Enkel de absolute top kan leven van de sport. Daarom koos ik bewust voor de combinatie tussen werk en voetbal. Ik doe het ook niet voor het geld. Voetbal is mijn passie! De goede relaties en de zakcent zijn mooi meegenomen. Mijn job bij Telenet laat die combinatie ook perfect toe. Overdag beantwoord ik de vragen van onze klanten met de glimlach. Om half zes eindigt mijn werkdag, ik eet dan gauw iets en nadien start mijn voetballeven. Enkel op maandagavond neem ik rust.” Al dat voetballen heeft ook zijn invloed op het werk: “Regelmatig dwaalt het gesprek af naar koning voetbal. Heel leuk om te merken dat ook onze klanten interesse tonen in mijn hobby!” besluit Imran.

Rio collection: 

Lees meer over:

/