logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Altijd online


Als het weer het even toelaat, vind je Yannick op de hondenweide in De Schorre. Ook in de fitnesszaal kun je hem tegenwoordig tegen het lijf lopen. Toch is de kans het grootst dat je hem ontmoet in de online wereld. 

Want naast zijn job als Social Media Advisor, is Yannick een rasechte gamer. “Ik omschrijf mezelf als de standaard nerd. Thuis spendeer ik nog zo’n twee tot drie uur achter mijn computer. Die dagelijkse portie games vind ik top.”

Voor ieder wat wils

De game-wereld is gigantisch groot, zo weet Yannick te vertellen: “Iedereen die speelt, is voor mij een gamer. Zelfs diegene die Patience noemt als favoriete computerspel, hoort in de familie thuis.” Toch ziet hij grote verschillen tussen gamers. “Sommige gamers sluiten zich op in hun kamer, anderen spelen enkel op de bus of de trein. De ene spendeert dagelijks uren aan zijn favoriete spel, terwijl de andere voldoende heeft aan een kwartiertje. En dan zijn er nog grote verschillen in aankoop van hardware!” Tot een tijdje terug nam Yannick ook deel aan LAN-party’s. “Altijd leuk om samen met anderen in real life te spelen, zeker binnen Telenet. Al werd de verhuis van mijn computer me wat te veel en dus ben ik er mee gestopt.”

Fan van League of Legends

“Zelf hou ik het meest van MOBA’s, Multiplayer Online Battle Arena’s. Samen met mijn vier teamgenoten probeer ik de basis van andere teams te vernielen.” Het toffe aan League of Legends zijn de verschillende rollen, vertelt Yannick: “Ik voel me het best in mijn sas in de rol van support. Zo help ik mijn teamgenoten om hun doel te bereiken. Ook in mijn job help ik dagelijks vele klanten via social media verder.” Yannicks hobby heeft een serieuze impact op de avondplanning, zo blijkt: “Ik check regelmatig of mijn teamgenoten online zijn en dan starten we samen een match. In principe stop ik rond 21u, maar het gebeurt wel eens dat ik de tijd uit het oog verlies en helemaal opga in het spel.” Yannick speelt samen met vier Britten, mensen met wie hij voorlopig enkel via Skype contact had. “Toch heb ik hen ook uitgenodigd voor mijn trouwfeest. Want uren samen gamen, creëert een band!”

Nieuwe hobby

“Op rommelmarkten koop ik regelmatig games uit lang vervlogen tijden. En ook oude gameconsoles hebben me altijd al geboeid. Toch zijn het vaak grote, lompe toestellen. Daarom kreeg ik het idee om een oude gameboy om te bouwen.” Om zijn project succesvol af te ronden, verdiept Yannick zich volop in het programmeren en het solderen. Een hele klus! “Gelukkig kreeg ik mijn hardware alvast cadeau. Een tof kerstgeschenk van mijn leidinggevende.” besluit Yannick.

Rio collection: 

Lees meer over:

/