logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Boerenstiel, van vader op zoon


Gery groeide op als boerenzoon en kreeg de passie met de paplepel mee: “M'n vader werkt nog steeds in ons bedrijf. Samen zorgen we elke dag voor 35 koeien.” Een bijberoep om u tegen te zeggen, want Gery is ook nog Telenet-technieker.

Midden in de natuur

“Ik vind het fantastisch om na een drukke werkdag de rust op te zoeken in de weilanden. Dan streel ik de koeien over hun bol en controleer ik de weides en de akkers. Al mijn vrije tijd gaat er naar toe! Toch gun ik ons gezin één week per jaar wat vakantie. Tenminste zolang mijn vader de boel nog kan overnemen.” Ook de kinderen van Gery zijn nauw betrokken op de boerderij: “Telkens er een kalfje geboren wordt, kiezen zij de naam. Vroeger stond de stal dan ook vol Mega Mindy’s, tegenwoordig lopen er een pak bekende voetballers rond.” zo lacht Gery.

Nieuw leven

“Ik haal tonnen energie uit het creëren van nieuw leven. We hechten ook veel belang aan kwaliteitsvolle dieren. Daarom kiezen we zelf de stieren uit en houden een stamboom bij.” Het gewicht en de kwaliteit van de spieren zijn daarbij belangrijke criteria, zo blijkt. “Een goede fokstier weegt algauw meer dan een ton. We proberen het fokken zo vlot mogelijk te laten verlopen en kiezen bewust ook voor een keizersnede. Zo lijdt het kalfje minder.” Gery slaagt er zo in echte prijsbeesten te kweken. Hij heeft al meermaals prijzen gewonnen. “De geldprijs op zich doet er niet toe, wel de bekendheid van ons bedrijf. En ik hou er vooral van om mijn dieren vol trots te tonen. Dan neem ik echt de tijd om hen te toiletteren met shampoo en tondeuze.”

Vroeg uit de veren

“Ik ben een vroege vogel. In de winter geef ik de koeien eten en ververs ik hun stro, alvorens ik om acht uur bij de eerste Telenet-werf aankom. En na het avondeten vind je mij ook weer in de stal. Tijdens de zomermaanden kruip ik geregeld op de tractor. We zorgen immers zelf voor voldoende voorraad gras en maïs om de winter door te komen.” Door de combinatie tussen werk en boerderij is Gery een kei geworden in planning. Ook relativeren heeft hij van de dieren geleerd: “Op de boerderij gaat het echt om levens. Dat doet me beseffen wat voor luxeproduct ons internet is. Toch zou ik mijn job bij Telenet nooit opgeven. Om te leven van de boerenstiel moet ik de huidige activiteit maal tien doen. En bovendien haal ik nog elke dag voldoening uit het helpen van klanten.”

Rio collection: 

Lees meer over:

/