logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

De wereld rond!


"Alles vloeit en niets blijft, alles wijkt en niets blijft vast" Heraclitus

"Dit hoofdstuk is in 2014 begonnen. Ik had een goede baan bij het grootste FMGC-bedrijf, een uitgebreid sociaal netwerk, mijn eigen muziekgroep, een heleboel andere activiteiten en geen bindende verplichtingen. Het leven was goed. Of dat had het toch moeten zijn. Maar iets zat me al een hele tijd dwars... Grenzen!" En dus besloot Konstantinos een man van de wereld te worden.

Open geest

"De eindbestemming was niet belangrijk. De scope evenmin, betaald of vrijwilligerswerk. Het belangrijkste was een verandering van omgeving. Andere mensen ontmoeten, andere culturen leren kennen, nieuwe landschappen zien." Konstantinos kwam een week op bezoek bij een vriend in België en begon aan zijn actieplan te werken. Banen waren er overal ter wereld onbeperkt te vinden. Hij verstuurde vijf cv's, één ervan naar België. Op een avondje uit in Antwerpen leerde hij zijn vriendin kennen. "We hadden een leuke babbel en besloten opnieuw af te spreken. Op oudejaarsavond 2014 kwam ze naar Griekenland gevlogen om samen het nieuwe jaar te vieren. Precies op dezelfde dag kreeg ik een voicemail van Telenet om een afspraak te maken voor een gesprek. Die datum vergeet ik nooit." En in juli 2015 stapte Konstantinos bij Telenet binnen en begon zijn Belgische carrière.

Verwelkom verandering

"Nee, ik heb nooit getwijfeld over mijn beslissing om naar België te komen. Het was een grote stap, maar als je in je binnenste de zon laat schijnen en een positieve houding hebt, valt het prima mee. Als ik heimwee krijg, kan ik altijd op bezoek bij mijn familie en mijn vrienden." Een loopbaan opgegeven? "Ach, een loopbaan is een marathon, geen sprint. Iedereen heeft zijn eigen tempo en doel." Muziek? "De band mis ik wel... tja." Konstantinos heeft nog geen spijt gehad van zijn verhuizing: "Alleen al het feit dat je een doel kiest en het bereikt, geeft je een massa energie. Ik heb het gevoel dat ik onvermoeibaar ben."
Zijn houding lijkt besmettelijk. "In een collaboratief team werken, in een positieve, productieve sfeer, is voor iedereen en ook voor mij belangrijk. Maar dat kan alleen als iedereen bijdraagt. Daarom heb ik mijn 'Vrijdagvitamines' bedacht. Af en toe deel ik op vrijdag inspirerende artikelen en interactieve assessments met het team van Procurement." Hij heeft ook geholpen om het bewustzijn rond bloedgeven te bevorderen, door op de schermen van het bedrijf content te posten zoals 'Sharing life saves lives'.

Vlotte integratie

Konstantinos integreert zich beetje bij beetje in de Belgische manier van leven: "Ik volg nu lessen Nederlands. Geen gemakkelijke taal... maar Grieks is dat evenmin! Het eten is lekker maar ik heb mijn hart verloren aan het bier! Ik probeer elke keer een ander merk en maak een foto voor mijn album. Ik heb ook veel mooie plekjes ontdekt, door deel te nemen aan veldlopen overal in het land!" En de muziek? "Ja! Muziek is de universele taal, ik zou niet zonder kunnen leven. We hebben een band gevormd met collega's van Procurement, IT en Technologie. We repeteren en jammen twee keer in de maand. Ooit zullen we wel eens optreden, maar we doen het vooral voor de fun. Elke collega die wil meedoen, is welkom."

Verken de wereld – epiloog

"Ik ben niet de eerste nieuwkomer en ik zal de laatste niet zijn. De één kiest ervoor, de ander kan niet anders, maar het is altijd een sprong in het ongewisse. De nieuwe cocktail (het land, de baan, de mensen, de manier van leven enz.) kan eerst een hele uitdaging zijn, maar het loont de moeite. In een ander land leven is een van de dingen die iedereen ten minste één keer in zijn leven zou moeten proberen. Het maakt je als mens completer, het verruimt je enge lokale grenzen en verandert je in een wereldburger."

Lees meer over:

/