logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Family @ work


“Samen hebben we ondertussen 34 jaar Telenet op de teller. Een hele hoop ervaring onder één dak dus!” Mama Marleen, dochter Bo en schoonzoon Bart delen niet alleen hetzelfde adres, maar ook dezelfde werkgever.

Of Telenet centraal staat in hun leven? “Uiteraard, we maakten zelfs onze trouwfoto’s in het Telenet-gebouw! Al waken we er wel over dat papa er niet te vaak voor spek en bonen bij zit aan de keukentafel.” lacht Bo.

Ieder een eigen Telenet-pad

Marleen startte in 1998 op het contact center bij Telenet. “We waren in echte opstartfase toen. Ik verkocht afspraken aan huis en registreerde alles op papier. Van computers was toen nog geen sprake. Regelmatig nam ik mijn dochter mee naar het werk. Ze kreeg er bijles van een collega of stak een handje toe als jobstudent.” Exact tien jaar na haar mama, kreeg ook Bo een vast contract bij Telenet. “Ik werd letterlijk uit bed gebeld met de vraag of ik wou beginnen. Tijdens mijn vakantiewerk leerde ik de programma’s al kennen en dat was een grote troef.” Na een interimperiode, startte ook Bart in 2007 zijn loopbaan als Telenetter. “Voordien werkte ik als treinbestuurder. Na een relatiebreuk, kon ik de shiften niet meer combineren met de zorg voor mijn zoontje en dus koos ik voor een andere professionele richting.”

 

Voorkeursbehandeling? No way!

Bart en Bo leerden elkaar kennen als collega’s bij E-sales. De liefde tussen hen groeide zachtjesaan. “In het begin van onze relatie hebben we het grote nieuws bewust stil gehouden. Enkel onze directe collega’s zagen dat er wat aan de hand was. Pas enkele maanden later hebben we het aan iedereen verteld. En ondertussen is het voor iedereen heel normaal dat we een koppel zijn.” vertelt Bo. Bart is ondertussen wel veranderd van afdeling. “We werkten in een klein team en dan is het niet vanzelfsprekend om als koppel samen te werken. Daarom zocht ik een andere boeiende uitdaging en die vond ik in het plannen van de techniekers.” Ook over de moeder-dochter-relatie wordt streng gewaakt door de dames. “Het is niet omdat Bo mijn dochter is, dat ze daarom enig privilege krijgt op de afdeling. We bewaken zelf de grens erg streng. Da’s simpelweg een goede afspraak tussen ons. Als Teamcoach weet ik soms dingen eerder dan anderen, maar dat wil niet zeggen dat ik thuis alles voortvertel.” vult mama Marleen aan.

Samen, da’s evident

De drie Telenetters hebben een heel hechte band. Ze werken niet alleen samen, ook thuis zoeken ze elkaar voortdurend op. “We eten samen, delen dezelfde living en gaan samen op weekend. Zelfs in onze auto voorzien we plaats voor iedereen. En als we even wat privacy nodig hebben, dan trekken we ons terug in ons eigen appartement.” vertelt Bart. Hun band werd nog hechter door de kinderen. “Fenna is de jongste telg van de familie. Maar ook Luca, van wie we veel te vroeg afscheid moesten nemen, dragen we altijd mee. En ik kijk ongelooflijk op naar de manier waarop mijn ouders Caden, Barts zoon uit zijn eerste huwelijk, onmiddellijk opnamen in de familie.” besluit Bo.

Rio collection: 

Lees meer over:

/