logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Fan van de natuur!


Van zelfgemaakte confituur tot theekransje in de tuin. Sandy Reynders, Billing Advisor en creatieve mama, vertelt! 

“Knutselen en buiten spelen zijn de favoriete activiteiten van Fran.” zo weet Sandy te vertellen. Ze geeft als mama graag haar creatieve impulsen door aan haar 4-jarige dochter. Dan vraagt de guitige meid of ze aan de slag mag met de ‘werkkoffer’ en bricoleert ze met gerecycleerd materiaal. Sandy weet hoe je kleine dingen groots kan maken.

Paddenstoelen in de tuin

“Vlak naast onze tuin ligt een stukje bos. Vorig jaar dienden we enkele bomen te vellen. We bouwden de achtergelaten chaos om tot een leuk hindernissenparcours voor Fran. Ook de boomstronken werden opnieuw gebruikt. Ik kocht een plastieken tafelkleed, rood met witte bollen, en haalde de naaimachine uit de kast. Sindsdien staan er mini-stoeltjes en een tafeltje in de vorm van paddenstoelen in de tuin. Fran vindt het heerlijk er haar eigen theekransje te houden.”

Zaaien en oogsten

In het weekend vind je Sandy vooral in haar moestuin: “Tuinieren zorgt voor de nodige ontspanning. Ik hou ervan met mijn blote handen in de aarde te woelen en met de eigen oogst dingen te maken.” Wat ze dan zoal produceert? “Voor de geboorte van Fran maakte ik zelf origineel doopsuiker. Maanden droogde ik lavendel, naaide zakjes en creëerde leuke naamplaatjes. Het resultaat was een uniek aandenken.”

Jam! Jam!

“Ook mijn zelfgemaakte confituur is een succes. Heerlijk om samen met Fran vruchten te plukken in de tuin, besjes van hun steeltje te halen en dan in de kookpotten te roeren. Ik deel regelmatig bokaaltjes uit in de familie, aan vrienden en onder de collega’s. Mijn man lust er zelfs geen andere!” vervolgt Sandy. “Ik probeer graag nieuwe dingen uit. Zo blijkt sinaasappel met gember een topcombinatie.”

Rio collection: 

Lees meer over:

/