logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Fietsen onder collega’s voor het goede doel


“In mijn vrije tijd houd ik van een stevige fietstocht door weer en wind. Toen ik gevraagd werd voor Vélo Afrique, twijfelde ik geen seconde. Want mijn hobby kunnen koppelen aan het goede doel, da’s helemaal de max!”

Gert Hermans is Account Manager bij Telenet Business. Hij focust sinds zijn start in 2009 op een aantal grote klanten zoals Digipolis, GDF Suez en NATO. Want ook zij hebben uiteraard baat bij goede telecom en security oplossingen!

Hoe het allemaal begon
“Vroeger speelde ik voetbal of ging ik onder de middag joggen met de collega’s. Sinds een ongeval roet in het eten strooide, focus ik me helemaal op de fiets. In onze buurt vond ik een toffe club: een hoop vrienden bijeen die samen het weer trotseren.” Wat is dan precies de link met het goede doel? “Je weet wel hoe dat gaat: je praat al eens over de hobby’s en van het één komt het ander. Voor ik het wist, maakte ik deel uit van de Senegal-editie van Vélo Afrique, een organisatie, initieel opgericht door Telenetters, met Tom Meeusen als peter.”

Money Money Money
Voorafgaand aan de reis dient elke deelnemer centen in te zamelen. Zo is er voldoende budget om effectief iets te verwezenlijken. “Voor de aftrap van mijn eerste editie, schrikte het bedrag me wel wat af. Samen met enkele vrienden zette ik toch mijn schouders onder een aantal acties. En met resultaat! Van zodra de centen binnen waren, kon het echte fietswerk beginnen.”

Op bezoek in Senegal en Kameroen
“Intussen nam ik al twee keer deel aan Vélo Afrique. Het werd telkens een onvergetelijke ervaring. Pas op, het is wel afzien hoor! Het parcours is behoorlijk pittig, de warmte maakt het bij momenten erg zwaar en qua hygiëne is het soms “back to basics”. Maar als je dan, na tien dagen fietsen, met je eigen ogen kan zien welke kindjes er ondertussen al les krijgen in één van de vier schooltjes die Vélo Afrique al bouwde in Senegal en Kameroen, da’s echt onbeschrijflijk!”

Telenet als grootste supporter (part 1)
Zo’n avontuur creëert een enorme band onder de collega’s. Gert beaamt: “De organisatoren waken er steeds over dat de groep niet te groot wordt. Samen werden we een hecht team. Maar ook mijn collega’s die niet deelnamen, hebben me altijd gesteund.” Wat Gert nog het meest verbaasde? “Ik kreeg zelfs een dag vakantie van Telenet er bovenop om deel te nemen aan Vélo Afrique! En bovendien fietste onze CEO zelf een eindje mee in één van de voorbereidende tochten.”

Telenet als grootste supporter (part 2)
Ook in zijn job voelt Gert zich ondersteund door Telenet: “Ik ervaar een enorme flexibiliteit om zelf mijn agenda te kunnen invullen. Als Account Manager ben ik vaak op de baan en dan is eigen agendabeheer een luxe. Ik geniet er ook echt van om thuis te werken, zo kan ik mijn tijd nuttig besteden. Je voelt echt dat Telenet veel voor haar medewerkers doet. Wat mij betreft is de titel van ‘Top Employer’ meer dan verdiend!”

Rio collection: 

Lees meer over:

/