logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Geboren entertainer


Eind 2003 maakte Magomed de belangrijkste keuze uit zijn leven. Hij verhuisde van Tsjetsjenië naar België. Zonder een woord Nederlands te spreken, zocht en vond hij een leuke plek om te wonen.

Contact via het internet

“Ik heb aan de lijve mogen ondervinden hoe lastig het is om je land achter te laten en elders een toekomst op te bouwen. Bovendien leeft de Tsjetsjeense gemeenschap in Europa erg verspreid. Om contact te houden met elkaar, ontwikkelde ik een zevental jaar geleden een website. Ondertussen hebben we zo’n 6000 leden. We moedigen nieuwe inwijkelingen aan om de taal te leren, een job te zoeken,…” zo start Magomed zijn verhaal.

Magomed entertaint!

Hoe weet hij al die leden te boeien? “Ervaring leerde me dat tekst weinig zegt. Zeker als je die tekst gewoon maar kopieert van andere websites. Daarom gooien wij het graag over een andere boeg. Via leuke sketches, video’s en interviews geven we onze boodschap door. En met succes! Zo leverde één van onze filmpjes al meer dan 15 miljoen views via YouTube. Je kunt het zelf bekijken via https://www.youtube.com/watch?v=Gop5plDJ9lE.”

Bijscholing vereist

“Gaandeweg heb ik mezelf ook moeten bijscholen: regisseren, filmen, monteren,… Ondertussen kan ik het allemaal! En dat weten mensen zo stilaan wel. Op elk personeelsfeest ben ik dan ook paraat met mijn camera. Daarnaast heb ik ook al reclamespotjes gemaakt en ben ik regelmatig van dienst op trouwfeesten.” Of hij een carrièreswitch overweegt? “Neen, zeker niet. De liefde voor Telenet is er sinds mijn start alleen maar groter op geworden. Mij zal je dus niet snel in een andere job zien!”

Altijd met de glimlach

Magomed ziet tot slot wel wat gelijkenissen tussen zijn vrije tijd en zijn job: “In beiden delen van mijn leven is vriendelijkheid cruciaal. Een lach doet wonderen, zeker als mensen even in moeilijkheden zitten. Als technieker zorg ik zo dat klanten weer snel kunnen genieten van hun Telenet-producten. En als webmaster verwelkom ik elk nieuw lid persoonlijk. Ik ben er echt van overtuigd dat alleen zo mensen echt tevreden kunnen zijn van je werk!”

Rio collection: 

Lees meer over:

/