logo_header

Telenet uit eerste hand

Menu
Category panel per category

Geef mij maar een bloem!


Hoe je mannelijke en vrouwelijke kant netjes laten samenkomen? Björn Capoen, orchideeën-fan en Expert Installations, vertelt! #EenVanOns

“Enkele jaren geleden kreeg mijn vriendin een orchidee cadeau. Na enkele maanden was de plant uitgebloeid en mijn vriendin opperde om hem weg te gooien. Ik kreeg dat niet over mijn hart en na een maand intensieve verzorging kwam er opnieuw een bloem tevoorschijn.” Zo ontstond Björns bijzondere passie voor orchideeën.

Het hele huis vol

“Ondertussen heb ik zo’n 50 planten. Alle vensterbanken staan vol! Toch hou ik mijn collectie beperkt, vooral op vraag van mijn vriendin.” Björn is ook lid van een vereniging en leert daar hoe hij zijn planten nog beter kan verzorgen. “Het is leuk om zo verschillende soorten orchideeën te ontdekken en geïnspireerd te worden door de echte kenners. Sommige leden hebben zelfs hun eigen labo of serre om te kweken .Maar zo bezeten ben ik nu ook weer niet.” lacht Björn.

Speciale behandeling

Een specialist in orchideeën verzorgen, is Björn ondertussen wel geworden. “De planten groeien van nature op bomen. De potgrond die ik gebruik, bestaat dan ook vooral uit boomschors.” Daarnaast is ook de bewatering cruciaal, want een orchidee houdt er niet van om in water te blijven staan, zo blijkt: “Eén keer per week zet ik al mijn planten gedurende tien minuten in de gootsteen, da’s meer dan genoeg. Behalve de Vanda, die moet elke dag beneveld worden vermits zijn wortels in de lucht hangen.” Tot slot zorgt Björn ook voor een ideale hoeveelheid zonlicht. “Zeker in de zomer moet je opletten, dan gaan de rolgordijnen dicht zodat de planten niet verbranden.”

Stoer!

Björn is zich ervan bewust dat zijn hobby niet alledaags is, zeker niet voor een man. Hij compenseert dat met zijn passie voor wagens. “Als het mooi weer is, haal ik mijn unieke Ford Focus RS uit de garage en neem ik deel aan zoektochten. Ik hou vooral van het technische aspect van zo’n wagen.” Die liefde voor techniek komt ook ruimschoots aan bod op het werk, zo vertelt Björn: “Samen met mijn collega’s coördineer ik het leggen van de Telenet-bekabeling. Ik krijg er telkens weer energie van om samen met mensen op zoek te gaan naar de ideale oplossing.” Of zijn collega’s weet hebben van de orchideeën-passie? “Ja, zeker! En ze reageren allemaal even enthousiast!”

Rio collection: 

Lees meer over:

/